Voor geen meterSeizoen 20, aflevering 6

In het begin waren de kandidaten nog solidair met elkaar, maar dat is nu echt verleden tijd. Ze zien het liefst hun concurrenten één voor één vertrekken. Johan dacht dat hij zo goed bezig was, maar hij kreeg tot zijn verbazing een rood scherm. Hij is de eerste man die het spel moet verlaten. Leonie zag daarmee haar bondgenoot vertrekken en moet zich beraden op een nieuwe strategie. Met nog maar vijf kandidaten en één mol in het spel, is de tijd van eindeloos spreiden in de test voorbij. Er moeten keuzes gemaakt worden en dan is het oppassen voor tunnelvisie.

Dag 11 (29 mei), White horse tempel

De groep zoekt de rust op bij een schitterend groot veld naast een tempel. Daar kan het eerste geld verdiend worden als ze héél stil zijn en goed luisteren. Na afloop bespreken Buddy en Miljuschka hun schuldgevoel: Buddy speelt boeman, Miljuschka papt aan met de andere kandidaten en samen delen ze informatie.

Bij de lunch spreken Buddy, Leonie, Rob en Miljuschka nog even over de vrijstellingen. Blijkbaar had Rob nog een laatste zwarte vrijstelling die hij in de vorige test kon inzetten. Buddy doet ook nog mysterieus over wat hij nog bewaard heeft. Dan is het tijd voor een puzzel op een groot plein in Luoyang.

Dag 12, Weijiapo

In de bus zit de sfeer er goed in, als Miljuschka het geld telt en Claes het nog even op volgorde legt. Rik vat het echter samen als “Alle beetjes helpen”, want de 9450 euro had meer dan 35000 euro kunnen zijn en geen enkele opdracht heeft nog de maximale opdracht opgeleverd. De laatste opdracht maakt het helaas niet beter.

Bij de executie moet één van de zes kandidaten naar huis. Een groen scherm is er voor Miljuschka, Nathan, Buddy en Leonie. Dan zijn er nog maar twee over. Claes is deze keer degene die het rode scherm voor ogen krijgt en het spel moet verlaten.

© 2023 Ronald van der Velden