LettergreepOpdracht in aflevering 5

De kandidaten moeten grote letters verzamelen op een drukke markt. Daarna is nog maar de vraag of ze weten, waar ze die gevonden hebben.

De groep verzamelt zich bij Rik op de grootste warenmarkt van Luoyang. Daar gaan ze op zoek naar de ontbrekende letters van de zin “Wie is de mol?”. Hoe meer letters ze vinden, hoe groter de kans dat ze geld verdienen voor de pot. Ze werken in drie teams en hebben dertig minuten de tijd.

Leonie wil graag met Rob en Claes, Miljuschka met Buddy en Johan met Nathan. Johan, Leonie en Buddy zitten op de fiets met aanhangwagentje. Het drietal vindt al heel snel de grote letter M. Nathan moet intussen zorgen dat Johan niet tegen scooters, stapeltjes en hondjes aanrijdt.

Miljuschka en Buddy brengen intussen de letter L binnen. Rob sjouwt al met de letter O. En terwijl Buddy met de letter E onderweg is, heeft het team van Johan nog geen letter gevonden. Ze rijden zelfs pal langs het vraagteken, dat minder opvalt omdat het roodgekleurd is. Het team van Leonie weet dat gelukkig wel te vinden en met nog twee seconden op de klok te plaatsen.

Als de tijd op is, ontbreekt alleen nog de letter W nog. Het duo van Johan en Nathan heeft nog geen enkele letter gevonden. Nu komt Rik met de clue: Op de plek waar de letters W, D en M ligt het geld dat gezocht mag worden. Het bedrag van de W vervalt en in tien minuten moeten de andere bedragen gevonden worden.

Buddy weet gelukkig een enveloppe te vinden, maar het andere bedrag blijft achter. De opbrengst in deze ene enveloppe is dus 600 euro. In totaal was 1500 euro te verdienen. Er is veel commentaar op het team van Leonie dat geen geld vond, al is hun excuus dat ze veel letters opgehaald hebben.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden