Verkeer(d)Opdracht in aflevering 4

Op een enorm parkeerterrein staan tien auto's verkeerd geparkeerd. De sleutels hangen ergens anders. Twee kandidaten kennen de routes en kentekens, vier gaan parkeren en eentje speelt pendelbusje.

Tags: Communicatie, Route, Zoeken en Rijden

Op een groot parkeerterrein staan tien auto’s fout verkeerd. Aan de deelnemers de taak om die via bepaalde wegen naar het goede vak te rijden. Hoe meer ze er goed weten te plaatsen, hoe meer geld ze verdienen voor de pot. De eerste auto levert 5 euro, de tweede verdubbelt dat bedrag enzovoorts. In totaal kan er maximaal 2560 euro verdiend worden.

Twee deelnemers worden verkeersregelaars die precies weten waar elke auto hoort. Vier deelnemers gaan de fout geparkeerde auto’s verplaatsen. De zevende kandidaat mag met een pendeldienst de anderen over het terrein verplaatsen. Nathan mag als penningmeester alle taken verdelen. Hij plaatst Rob en Johan als verkeersregelaar; Miljuschka gaat de pendeldienst rijden.

Claes en Buddy beginnen op P1 en P2, vlak bij elkaar. Daar hangen in totaal vijf autosleutels klaar om uit te kiezen. Nathan en Leonie beginnen op P3 en P4 en hebben daar samen ook vijf sleutels. Ze geven de daaraan bevestigde nummerborden via de portofoon door aan de verkeersregelaars.

Nathan en Leonie worden als eerste door Miljuschka opgehaald en worden elk met een sleutel bij hun auto afgezet. De verkeersregelaars hebben blaadjes met kentekens en de af te leggen route. Buddy verdenkt Johan gelijk en vraagt om volledige kentekens door te geven. Hij en Claes worden ook opgepikt en Nathan stapt uit bij P1/P2.

Leonie wordt daarna afgezet, vindt als eerste haar auto en weet die naar de juiste locatie te brengen. Nu kan Miljuschka intussen weer door om Nathan op te halen. Bij Claes gaat het langzamer, want hij krijgt geen instructies via de portofoon. Rob is intussen bezig met het instrueren van Nathan.

Ook bij Leonie schiet het niet zo heel erg op. En Buddy vindt het weer verdacht dat zij zo lang staat te wachten. Wanneer Claes een volgende sleutel ophaalt en met Miljuschka naar de auto op zoek gaat, beseffen ze dat die allang geparkeerd was en de sleutel teruggehangen is. Gelukkig zijn negen van de tien auto’s wel goed geparkeerd, maar twee hebben niet de juiste volgorde of eindbestemming gevolgd. Er is dus 320 euro verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden