Porseleinen kamerOpdracht in aflevering 4

De kandidaten moeten een onhandig houten voorwerp naar keuze door een kamer vol porselein loodsen. Hoe moeilijker het voorwerp, hoe hoger de beloning. Gebroken vazen kosten echter geld.

Scherven brengen geluk, maar dat geldt niet voor de groep. Ze gaan in tweetallen door een oude Chinese fabriek vol porselein, zonder iets om te stoten. Maar ze moeten ook allemaal een object meenemen. Hoe lastiger het object, hoe meer geld verdiend wordt voor de pot. Wie als laatste gaat, moet het lastigste object van 750 euro meenemen. Totaal is maximaal 2850 euro te verdienen. Maar dat lukt alleen als ze niets omstoten. Elke vaas die omgestoten wordt, kost 75 euro uit de pot.

Johan en Claes gaan beginnen. Zij krijgen al gelijk helemaal zin in het parcours. Ze beginnen beiden aan een andere kant van het parcours en moeten elkaar in het midden kruisen. Ze kiezen allebei het kruisvormige voorwerp van 350 euro. Claes sleept de stok achter zich aan, terwijl Johan hem voor zich houdt. Die laatste stoot helaas een eerste vaas om.

Leonie en Nathan zijn de volgende. Zij nemen een nog wat simpeler voorwerp van 250 euro per persoon met zich mee. Nathan maakt zich heel klein en gaat als een speer. Leonie doet wat rustiger aan, maar weet het parcours ook foutloos te volbrengen. Na afloop heeft Nathan spijt dat hij geen moeilijker voorwerp gekozen heeft van 450.

Rob en Miljuschka kiezen wel voor 450 euro en laten de 150 euro liggen. Maar in een halve minuut weet Rob al twee vazen om te stoten, naar eigen zeggen omdat zijn broek niet zo gunstig is. En een tijdje later breekt hij nog een scherf af van een derde vaas. Daar blijft het gelukkig bij want Miljuschka lijkt geen enkele moeite te hebben met de route.

Als laatste gaat Buddy, met een ingewikkeld voorwerp van 750 euro. Hoewel hij veel last heeft van de rest van de groep die binnen mag toekijken, gaat hij toch soepel van start. Maar dan klinkt er een harde klap. Tijdens het kijken weet Johan het voor elkaar te krijgen om een vaas te breken. Maar Buddy breekt zelf niets.

Rik komt binnen voor de uitslag. We hebben in de uitzending vijf vazen zien breken. Maar aan de opdracht word toch nog 2325 overhouden, plus 5 euro voor het afronden. Zo komt de pot mooi op 6000 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden