WelvarendSeizoen 20, aflevering 3

De eerste dagen in Sanmenxia waren voor de kandidaten een rollercoaster. Ze moesten wennen aan het spel, aan elkaar en aan China. Ze weten nu dat zoiets simpels als een taxi nemen, hier door de taalbarrière een enorme klus is. Onder die omstandigheden is strategisch samenwerken belangrijker dan ooit. De stand van de pot bedraagt nu net iets meer dan 1500 euro. Het lijkt erop alsof de groep er maar niet in slaagt om opdrachten tot een goed einde te brengen. Of komt dat, doordat er een mol in hun midden is? Hoe dan ook, Tina kreeg een rood scherm en moest ondanks de inzet van haar zwarte vrijstelling het spel als tweede verlaten. De overgebleven kandidaten reizen per hogesnelheidstrein door naar Zhengzhou, de moderne hoofdstad van de provincie Henan.

Dag 5, Sanmenxia

De groep reist per bullet train naar Zhengzhou. Onderweg denkt Buddy even goed te kunnen rusten, maar Nathan is vooral aan het piekeren. Gelukkig is er die middag een stevige afleiding: De groep gaat puzzelen met hovercrafts!

Na afloop is er voldoende materiaal om weer verder te ontspannen of juist te piekeren en in kleiner gezelschap observaties en verdenkingen uit te wisselen. Jaike leert Leonie en Johan dansen, terwijl Miljuschka en Rob hun stage- of slettenbondje een naam proberen te geven. Ze kunnen het in ieder geval later die dag weer uittesten bij de Zhengzhou Yellow River Scenic Area. Na die opdracht wordt Nathan tot nieuwe penningmeester gekroond.

Dag 6, Shenshou Village

In het schitterende Shenshou Village zijn tientallen winkeltjes vol porseleinen serviezen te vinden. Hier gaat de groep aan de slag met de laatste opdracht voordat de executie plaatsvindt. Bij de Bolingweng Temple vult iedereen weer de test in. Een groen scherm volgt voor Miljuschka, Claes en Johan. Jaike moet afscheid nemen van de groep.

© 2023 Ronald van der Velden