WereldbeeldOpdracht in aflevering 2

In een park vol camera's moeten zes puzzelstukken van werelddelen op de juiste manier neergelegd worden. Als in de control room een Chinese wereldkaart te zien is, wordt 2000 euro verdiend.

Tags: Communicatie, Snelheid, Camera's, Zoeken en Rijden

Rik ontmoet de groep in het zwanenmeerpark. Daar moeten ze delen van een wereldkaart zien te vinden, verplaatsen en zo in beeld brengen dat het een complete en kloppende wereldkaart vormt. Het park is nogal groot dus krijgen twee kandidaten toegang tot de control room met zicht op het hele park. De anderen krijgen vier wagentjes. Een complete weergave van de Chinese wereldkaart is 2000 euro waard.

Johan wil graag met Leonie in de control room. Jaike rijdt in haar eentje, terwijl Miljuschka met Claes op pad gaat. Nathan rijdt met Tina en Buddy met Rob. In de control room is een enorm scherm met zicht op maar liefst vierentwintig locaties in het park. Ze concluderen al snel dat China in het midden zal moeten komen. Maar het is nog lastig zien, waar de camerabeelden precies vandaan komen. Elk team heeft een portofoon dus de control room kan doorgeven wanneer een team in beeld is.

De camera’s zijn te bedienen, dus Johan begint met uitzoomen zodat ze beter zicht krijgen. Ze hebben gelukkig ook een plattegrond van het park waarop te zien is, waar de kaartdelen liggen. Als eerste komen Jaike, Miljuschka en Claes het puzzelstuk van Australië tegen en dat nemen ze mee in hun karretje. Ze krijgen instructie om dit mee te nemen naar een parkje waar nu Zuid-Amerika ligt.

Vervolgens krijg Jaike een tijdlang geen contact met de control room. Claes heeft Zuid-Amerika gevonden en terwijl Tina en Nathan de kaart inladen, legt Claes Australië terug op het rode kruis op de grond. Nu moet Zuid-Amerika naar de plaats van Europa, op een driesprong “met een soort bushokje”.

Rob en Buddy vinden intussen Azië. Die moet naar Afrika gebracht worden, op een grote parkeerplaats. Miljuschka en Claes vinden Europa, de plaats waar Tina en Nathan naartoe moeten komen. Rob en Buddy worden ongeduldig want vanuit de control room komt geen informatie – ook niet voor Jaike, die al de hele tijd staat te wachten op instructie.

Uiteindelijk weten Miljuschka en Claes wel een parkeerterrein te vinden en zijn ze in beeld bij de control room, maar het rode kruis weten ze niet te vinden voordat ede tijd om is. En ook Azië (waar Rob en Buddy mee rondrijden) is op het einde van het spel niet meer in beeld van een camera. Noord-Amerika en Afrika liggen op de verkeerde plaats. Er wordt dus geen geld verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden