VuurwerkOpdracht in aflevering 2

Om gekleurd vuurwerk te activeren, moeten de kandidaten kastjes met printplaatjes afmaken met gekleurde draadjes. Als ze de kastjes onderling ook nog verbinden, verdienen ze een bonus.

Tags: Vaardigheden en Groot gebouw

De groep gaat een show geven met rode, gele, groene en blauwe kleurkanonnen. Rondom de dam zijn vier stations waar die kleuren geactiveerd kunnen worden. Daar hebben ze een half uur de tijd voor. Dan vuurt Rik de kanonnen af; elke kleur die afgeschoten wordt is 500 euro waard. Als het ze lukt om ook nog alle stations met elkaar te verbinden, levert dat nog 500 euro extra op.

De instructies zijn alvast in het Chinees, maar vormen een redelijk begrijpelijk stappenplan. Elementjes op een printplaat moeten via de juiste draadjes met elkaar verbonden worden om de kleur van het betreffende station te activeren. Voor Claes niet zo’n probleem want hij speelde hier als kind al mee. Voor Leonie is de opdracht echter een reden voor spontane paniek.

Miljuschka laat haar en Nathan achter, om zich in het onderling verbinden van de stations te verdiepen. Ze komt terug om Nathan mee te nemen, zodat Leonie “hoofd kastje” wordt. Jaike en Buddy zijn intussen rustig aan het werk met hun printplaatje en keuvelen over hun verdachten. Claes en Rob gaan ook goed, maar vertrouwen elkaar niet zo.

Het lukt Claes wel om een kastje werkend te hebben. Dan gaan ze met de grote kabels aan de slag maar die zitten al snel in de knoop. Jaike en Buddy zijn daar inmiddels ook mee bezig. Johan en Tina proberen daar intussen eerst rustig over te nadenken, op hun eigen haotische manier.

Leonie vraagt in paniek aan Nathan waarom haar kastje het nog steeds niet doet. Maar ook als hij een paar uiteindes controleert, lukt het niet om het controlelampje te laten branden. Ook Miljuschka komt gefrustreerd aangelopen en zij ziet al direct dat er een groen draadje loszit.

Jaike en Claes weten elkaar redelijk te naderen met de grote kabels, maar door alle knopen lukt het ze niet binnen de tijd. Bij Rik aangekomen wachten ze het spektakel af. Rood, blauw en geel worden perfect afgevuurd maar er verschijnt geen groene rook. Het team van Miljuschka lijkt toch een fout gemaakt te hebben. Toch komt er 1500 euro in de pot!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden