DrijfveerSeizoen 19, aflevering 9

Net voor de eindstreep moest hij het spel verlaten. Journalist Sinan leek zo zeker van zijn zaak. Maar een rood scherm maakte een abrupt einde aan zijn molavontuur. Met opgeheven hoofd nam hij afscheid van Merel, Niels en Sarah, die zich tot hun grote vreugde de finalisten mogen noemen van Wie is de Mol 2019. Het trio wacht nog een paar opdrachten vóór de grote finaletest. Een laatste kans om de pot te spekken, die net is blijven steken boven de 9000 euro. Maar ook om nog eens goed op te letten, vermoedens te staven en een antwoord te formuleren op die ene vraag: Wie is de mol?

Dag 16, Mata de Platano

Terwijl de dames keuvelen bij hun huisje, wordt Niels in zijn eentje wakker. Hij kan zich de laatste dagen in wat meer rust voorbereiden op de laatste test. Maar eerst moet er nog wat geld verdiend worden. Daarvoor krijgen ze gelukkig sowieso overdag als laat in de avond nog kansen.

Dag 17, Dibulla

Op deze laatste dag volgt de belangrijkste test van het seizoen, met veertig vragen. Niels denkt er helemaal uit te zijn, hoewel hij het hele seizoen afvallers verdacht heeft. Bij de test zien we langzaam dat hij Merel verdenkt. En Sarah concludeert dat Merel haar enorm onderschat, maar Merel verdenkt Sarah…

Daar staan ze dan, in de finale: Twee vrouwen en één man hebben het voorrecht om het avontuur in Colombia tot einde toe mee te maken. Al wist één van hen al van tevoren dat hij of zij er op deze laatste dag te staan. Onder een prachtige boom op het Colombiaanse platteland is het tijd voor het antwoord op de vraag: Wie is de mol?

© 2023 Ronald van der Velden