FotofinishSeizoen 16, aflevering 9

En ook het laatste duo van dit seizoen moest eraan geloven: Nadat Annemieke haar bondgenoot Rop zag vertrekken, moest deze keer Tim afscheid nemen van z’n makker Taeke. Maar dat was een stuk minder emotioneel. De kersverse finalist reageerde laconiek, alsof hij er al op voorbereid was. En zo staat Tim in de finale, met Klaas die hem vanaf dag één verdenkt. En met Annemieke, die lang heeft getwijfeld maar nu overtuigd lijkt: Klaas is de mol. Die zekerheid kan ook haar valkuil zijn, want ook als Tim de mol is, had ze dankzij haar vrijstelling in de finale gestaan. Of had ze die sowieso gehaald, als mol? Het drietal gaat nog één keer op pad en trekt naar het vissersdorp Bayahibe waarvandaan dagelijks boten vertrekken naar de meest paradijselijke stranden ter wereld.

Dag 18

De groep is weer op pad met de bus, waar nog slechts drie kandidaten in zitten. Ze zijn ongeveer negen uur onderweg. Bij het hotel is Tim nog scherp: Hij wil niet met Klaas op een kamer want al zijn kamergenoten zijn vrij snel vertrokken. Maar Annemieke claimt een kamer voor zichzelf dus Tim kan niet aan zijn lot ontkomen.

Dag 19

Wanneer ze wakker worden in het schitterende dorpje, waant Tim zich nog heel even op vakantie. Maar er is weer werk aan de winkel. De groep heeft inmiddels zoveel van de Dominicaanse Republiek gezien, dat het tijd wordt om met de locals aan de slag te gaan voor een foto-opdracht.

Na afloop blijkt de pot in het hotel te liggen – penningmeester Annemieke heeft hem op haar kamer laten liggen. Jammer, want met de bankbiljetten zouden ze kunnen achterhalen wie de mol is. Ze krijgen die middag nog wel een tweede kans om wat geld te verdienen. En dan wordt er nog één keer geproost op het strand.

Dag 20

Tijd om uit te checken en voor te bereiden op de test. Annemieke en Klaas willen nog wel even langs de kapper en ze weten nu natuurlijk een goed adresje. Tim geniet intussen van een wandeling langs de waterkant.

De laatste test wordt gemaakt op Isla Saona. Veertig vragen over de identiteit van de mol en álle opdrachten van de afgelopen drie weken. En dan wacht Art hen op voor de uitslag van het spel. Eén voor één spreekt hij ze toe.

© 2023 Ronald van der Velden