Minder dan je denktSeizoen 16, aflevering 4

De schokgolven van de vorige test en executie trillen nog flink na. De groep moest afscheid nemen van harpist Remi, maar maakte meer kwijt: 2340 euro uit de pot, een astronomisch bedrag. Betaald voor de macht over de test. Belachelijk vindt de groep, op een enkeling na. De openheid is verdwenen, informatie delen lijkt iets van het verleden. Maar misschien verandert dat door het vertrek uit Santo Domingo. De groep reist naar het schiereiland Samana, waar de tropische omgeving ze bijna dwingt om te ontspannen. Toch zullen ze ook hier scherp moeten blijven, want het is niet alleen de mol voor wie ze op hun tellen moeten passen.

Dag 7, Samana

Als de groep per bus naar een schitterend tropisch strand is gereisd, geeft Klaas aan om het penningmeesterschap over te dragen. Hij wil graag eens kijken wie er hapt. Tim reageert gelijk, maar ook Ellie, Marjolein en Cecile hebben ook wel interesse. En die laatste wint tot haar eigen verrassing de nieuwe rol.

Er volgen twee opdrachten in een mooie zomerse omgeving. De groep verdient wat geld voor de pot, maar ook individueel valt er veel te halen. Maar iemand heeft drie jokers gepakt in combinatie met -500 euro. De groep beredeneert dat Klaas de schuldige moet zijn, maar de echte dader (Annemieke) wordt over het hoofd gezien.

Dag 8, Samana

De volgende dag kan er weer flink wat extra geld verdiend worden. Maar daar moet een stukje voor gevaren worden. En de groep moet er wel wat lef voor hebben om dat geld te bereiken in de derde opdracht.

Vlak na het einde van deze opdracht volgt de volgende test en executie. In een spectaculaire grot volgt de uitslag. Bij de test is min-geld ingeleverd dus dat zal later verrekend worden. Rop krijgt eerst een groen scherm te zien tot zijn opluchting, maar Ellie een rood scherm. Ze baalt gigantisch maar moet inpakken.

© 2023 Ronald van der Velden