SpeedbootjesOpdracht in aflevering 5

In de haven van Hongkong vragen de kandidaten in twee boten rond. Er zijn twee andere boten met jagers die hen proberen af te schieten. Achterop die bootjes staan codes die de kandidaten moeten achterhalen. Als ze na een kwartier de code kennen en nog in het spel zijn, verdienen ze geld.

Tags: Schieten, Snelheid, Jagen en vluchten, Varen, Boot, Verzamelen en Water

In de haven legt Art de volgende opdracht. De kandidaten gaan in twee bootjes het water op, maar er varen ook twee bootjes met jagers. Er kan geld verdiend worden als de kandidaten een kwartier lang niet afgeschoten worden met laserguns. Maar dan moeten ze na afloop wel de codes weten, die op de bootjes van de jagers staan.

Freek zit met Susan, Jennifer en Sofie in een boot. Zij vinden de code van de eerste tegenstander: EB1186. Hun boot lijkt een stuk langzamer te gaan dan die van Tygo, maar daar kan Jennifer niets aan doen. Tygo, Jan-Willem en Aaf achterhalen de tweede code, LK0980.

Met nog twee minuten op de klok moeten ze nu zorgen dat ze niet geraakt worden. Maar de boot van Jennifer wordt afgeschoten en dan moet Tygo zorgen dat hij uit handen van de jagers blijft. Er mag niet meer gecommuniceerd worden, maar via de porto"s zijn de codes al gedeeld. En het lukt hen! Er wordt 2500 euro verdiend, waardoor de pot op 4700 euro komt en 2750 op de post.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden