JenniferSeizoen 14, aflevering 4

Het was een spannende executie vorige week. Slechts drie schermen werden getoond, allemaal groen. Een van de andere kandidaten heeft dus veel geluk gehad. Intussen lijkt de groep wel in tweeën te zijn gesplitst. Zonder dat de mannen het door hebben, hebben de vrouwen een pact gevormd. Doel: drie vrouwen in de finale. Het is de vraag of ze dat gaat lukken, want dan moet je wel de mol aan je kant hebben.

Dag 7, Hong Kong

De kandidaten lunchen samen en daarna is het weer tijd voor een opdracht. Art verrast de groep telefonisch met de instructies voor een opdracht waarbij de kandidaten de langste roltrap van de wereld bezoeken.

Dag 8, Hong Kong

De kandidaten besluiten om weer een bedrag te posten naar aflevering negen. Jan-Willem zou wel willen, maar heeft nog steeds geen enveloppe; dus is Aaf aan de beurt. Ze verstuurt 350 euro naar Daphne, zodat er nog 1000 euro in de pot blijft zitten.

Dan spelen ze een volgende opdracht waar een hoop persoonlijke winst te halen valt. Na afloop is Sofie niet helemaal gelukkig. Ze probeert een deal met Freek te maken maar die ziet dat eigenlijk niet zitten. Na de derde opdracht maakt Tygo een deal met haar: Ze laten de anderen denken dat de zwarte vrijstelling ingezet zal worden.

En dan is het tijd voor de executie. Allereerst maakt Art bekend dat de zwarte vrijstelling niét ingezet is. Vooral Freek schrikt daar nogal van. Dat betekent hij zijn vrijstelling gewoon veilig in had kunnen zetten! Hij hoeft echter niet naar huis; Daphne verlaat de groep.

© 2023 Ronald van der Velden