Appartement zoekenOpdracht in aflevering 3

Twee kandidaten worden naar een appartement in een hoog gebouw gebracht. Twee andere teams moeten hen binnen een uur vinden. Ze bepalen zelf met welke zware of lichte tas ze sjouwen, maar weten niet wat deze op zal leveren...

Tags: Communicatie, Zoeken, Boot, Groot gebouw, Stad en Openbaar vervoer

Aaf en Daphne worden naar een appartementencomplex gebracht, maar weten niet precies waar dit zich bevindt. Zij krijgen een telefoon met de nummers van de andere kandidaten, die in twee groepen verdeeld zijn. Elk team dat hen binnen één uur weet te vinden, levert geld op voor de pot.

De andere kandidaten beginnen op slechts 500m afstand. De twee groepjes worden met een busje gedropt en ze mogen zelf weten, waar precies. Verder krijgen ze een klein bedrag mee. Ze vragen eerst naar het meest bekende, hoge gebouw in Hong Kong en andere toeristenattracties. Daarna verspreiden ze zich over twee plaatsen... aan de verkeerde kant van het water.

Bij het uitstappen hebben beide teams de keuze uit twee koffers: Een heel kleintje of een grote zware. Ze weten niet, welk bedrag in elk van de twee zit. Freek gaat met Sofie en Jan-Willem; de mannen stemmen voor het kleine koffertje en Sofie voor de zware tas. Dus dat wordt de koffer. Jennifer, Tygo en Susan gaan voor de zware tas. Inmiddels zijn beide teams op 2km en 2.5km afstand van de eindlocatie en de tijd loopt.

Team Sofie vindt de ferry te langzaam en te lang lopen, dus begeven ze zich naar het station. Helaas blijken er helemaal geen treinen naar de overkant te gaan. Aaf belt gelijk het andere team op om die suggestie te delen, maar die stappen gelukkig gewoon op de boot. Want er blijkt geen treintje onder het water door te rijden. En ook hun zoektocht naar de ferry terminal zit niet mee.

Het team van Tygo komt aan de overkant met nog een kwartier op de klok. Uiteindelijk komen ze rennend aan bij het juiste gebouw. In de hotelkamer wacht Art hen op. Ze zijn helaas te laat, net als de groep van Jan-Willem die op dat moment nog op de ferry zit. Er is dus helaas geen geld verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden