SeinenOpdracht in aflevering 1

Twee kandidaten gaan proberen met een laserpen een cijfercode te seinen naar vier andere duo's. Die staan echter met kleine zaklampen verspreid over hoge gebouwen aan de overkant van een brede rivier. En helaas is er meer licht te zien die avond.

Tags: Communicatie, 's Nachts, Ontcijferen, Groot gebouw en Stad

Art belt de kandidaten op, terwijl ze koffie zitten te drinken. Buiten staat een auto te wachten met draaiende motor. Er mogen twee kandidaten mee die er wel van houden om in de spotlights te staan. Dat moeten musicalster Freek en acteur Tygo natuurlijk zijn en zij haasten zich naar buiten. De rest moet samen vier lampen kopen waarmee je 1500m kan overbruggen.

Dan wordt iedereen in tweetallen op een andere plek langs het water gestationeerd. De meeste tweetallen staan met een lamp bovenop een hoog gebouw. Freek en Tygo hebben een groene laser gekregen en staan op een lager punt aan de overkant van het water.

De vier andere teams krijgen als instructie: Maak jezelf kenbaar aan het duo dat aan de andere zijde staat en probeer te achterhalen wat dit duo communiceert. Freek en Tygo moeten proberen om hen te zien en dan een pincode aan ze door te seinen: 3425.

Ze krijgen voor deze opdracht precies zes minuten. En wellicht niet helemaal toevallig: Op dat moment begint er een grote lichtshow aan de overkant van het water, met allerlei gekleurde lampen, schijnwerpers en lasers. Dat maakt het er dus niet makkelijker op…

Als de tijd op is, verzamelen de kandidaten zich bij Tygo en Freek. Art heeft een kistje met een cijferslot; als de kandidaten goed opgelet hebben, kan dit geopend worden en is er geld verdiend. Aaf en Jennifer zeggen 7, Jan-Willem en Daphne 4, Sofie en Owen liegen 0 en Susan en Maurice 4. Alleen het tweede duo had dus goed gekeken en er is geen 2000 euro verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden