BibliotheekOpdracht in aflevering 9

In een bibliotheek liggen de tien molboekjes verstopt, naast de lievelingsboeken van de betreffende kandidaten. Elk lievelingsboek levert geld op voor de pot, maar de kandidaten moeten wel kiezen tussen het molboekje en het lievelingsboek. Hoeveel geld is extra informatie hen waard?

Tags: Zoeken, Verzamelen en Groot gebouw

In de bibliotheek van Johannesburg staan heel veel bekende boeken… én de tien molboekjes van de afgevallen kandidaten en de finalisten. Elk molboekje staan naast het favoriete boek van de betreffende kandidaat. Via het ingenieuze kaartenbaksysteem van de bibliotheek kunnen die boeken teruggevonden worden. En de vinder krijgt een keuze: Geld verdienen door het lievelingsboek te pakken, of voor de kennis uit het molboekje gaan en helemaal niets verdienen.

En hoewel er maar een half uurtje tijd beschikbaar is, begint de opdracht met een goeie discussie. De dames willen hun eigen boekje, maar Kees vindt het wel interessant om de boekjes van de dames te lezen. Dus begint de opdracht met een race om de eigen boekjes.

Carolien vindt als eerste haar eigen boekje en ook Paulien vindt haar boek vrij snel terug. Maar terwijl de dames op zoek gaan naar andere boekjes, vindt Carolien toevallig het molboekje van Kees. Dat kan ze natuurlijk niet laten staan maar ze vertelt het niet tegen Kees.

Terwijl Kees al zijn tijd dus besteedt aan het niet vinden van zijn eigen boekje, verzamelen de dames gelukkig nog enkele lievelingsboeken van de afvallers. Hoe langer de afvaller in het spel heeft gezeten, hoe meer geld het oplevert om dat molboekje te laten staan.

Als de tijd op is, komt Art de opbrengst controleren. Paulien heeft de boeken van Joep en Janine; Carolien heeft alleen het boek van Zarayda. Dat levert 200, 300 en 700 euro op dus de pot komt in totaal op 16.620 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden