Zulu schoolOpdracht in aflevering 8

Twee kandidaten moeten van 30 woorden de Zulu-vertaling leren met hulp van een klas basisschool-leerilngen. De andere twee maken foto's van tien van die woorden. Dan toont Art de foto's aan het eerste duo om te zien, hoeveel ze van de klas hebben opgestoken.

Tags: Vaardigheden, Locals, Foto's, Camera's en Leren

Art wacht de groep op bij een basisschool. Twee kandidaten mogen terug naar de schoolbanken en dat worden natuurlijk Zarayda en Paulien. Zij krijgen een uur om zoveel mogelijk worden van een lijst met 30 Nederlandse woorden te leren in het Zulu. Hoe meer ze er onthouden, hoe meer geld ze kunen verdienen voor de pot.

Carolien en Kees krijgen dezelfde lijst. Zij krijgen een uur de tijd om tien van de items te fotograferen. Een Zuid-Afrikaans scholiertje genaamd Dion of Talo begeleidt hen. Hij brengt hen allerlei huisjes in, waar inderdaad de juiste voorwerpen te vinden zijn.

Als het uur om is, komt Art het klaslokaal binnen met de twee fotografen. Hij laat Zarayda en Paulien de tien foto’s zien op een tablet. Elk woord waarvan zij de juiste Zulu naam uitspreken, is 200 euro waard. Dat gaat erg goed: Ze weten alleen de kast en de emmer niet meer. Er wordt dus een mooie 1600 euro verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden