DakotaOpdracht in aflevering 6

De kandidaten gaan een stukje vliegen. Omstebeurt mogen ze in de cockpit een stukje sturen én lezen ze over de intercom informatie voor over Zuid-Afrika. In hun tekst zal ook een testvraag verklapt worden, maar willen ze die wel delen?

Tags: Communicatie, Quizvragen, Vliegen en Vliegtuig

De kandidaten vliegen met een oud vliegtuig naar de Drakensberg. Omstebeurt mag één kandidaat de cockpit in. Paulien mag als eerste. Nadat ze even het vliegtuig bestuurd heeft, geeft de tweede piloot haar een enveloppe met twee kaartjes. De tekst die daarop staat, mag ze via de intercom voorlezen zodat ook de anderen kunnen meeluisteren.

In de tekst die ze leest, wordt niet alleen informatie gegeven over Zuid-Afrika, maar er wordt ook een vraag verklapt uit de eerstvolgende test: Welke krant leest de mol? In de cabine wordt natuurlijk druk meegeschreven. Carolien mag als tweede en zij leest ook braaf een tekst voor … maar er lijkt geen testvraag in voor te komen.

Zarayda gaat als derde. Zoals bij meer opdrachten, durft ze hier het sturen niet aan en leest ze alleen de tekst voor. Zij vertelt wel eerlijk welke vraag zal voorkomen in de volgende test: Wat heeft de mol altijd bij zich? Vervolgens mag Tania (wat is het lievelingseten van de mol) en dan Kees (welke CD neemt de mol mee is een vraag bij de volgende test) en dan Daniël (wat is de favoriete vakantiebestemming van de mol).

Nadat ze geland zijn, gebruiken de kandidaten hun tijd in het busje om de informatie door te nemen. Carolien wordt aan de tand gevoeld en zij zegt dat de vraag op haar kaartje luidde: “Wat is de mol z’n vieste gerecht?” Opvallend, want haar quizvraag zou dan als enige niets te maken hebben met het verhaaltje wat ze heeft voorgelezen…

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden