KampvuurspelOpdracht in aflevering 5

De groep speelt Weerwolven van Wakkerdam rond het kampvuur, met twee mollen en vijf kandidaten. Winnen de mollen dan verdienen zij ieder drie jokers. Winnen de kandidaten, dan gaat er 1500 euro in de pot.

Tags: Liegen en Raden en voorspellen

Ook dit seizoen is er maar één mol, maar vanavond worden het er twee. De groep speelt het spel Weerwolven van Wakkerdam maar dan met twee mollen en vijf kandidaten. Als de mollen de kandidaten uitschakelen, verdienen ze drie jokers per persoon. Anders krijgt de groep 1500 euro voor de pot.

Elke kandidaat krijgt een kaartje met zijn of haar rol: Kandidaat of mol. De spelers weten niet van elkaar, wat hun rol is. Als het ‘nacht’ wordt, sluiten de spelers hun ogen. Art laat de twee mollen hun ogen openen en dat blijken Paulien en Daniël te zijn.

Dan opent iedereen de ogen en mag er gestemd worden welke speler waarschijnlijk een mol. Na een discussie telt Art tot drie en wordt er gestemd. Daniël krijgt drie van de zeven stemmen en maakt bekend dat hij één van de mollen was.

In de volgende nacht kiest Paulien een slachtoffer dat de volgende ochtend niet zal halen. Dat slachtoffer is Carolien, want die had al door dat Paulien de andere mol zou zijn. Nu krijgt Tim de meeste tellen en hij was helaas een kandidaat.

Dan volgt de beslissende ronde waarin alleen Zarayda, Paulien en Kees nog in het spel zijn: Paulien heeft Tania ’s nachts uit het spel gewerkt. Er volgt een uitgebreide discussie. Uiteindelijk kiezen de dames voor Kees en daarmee wint Paulien als overgebleven mol drie jokers.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden