GoudzoekenOpdracht in aflevering 5

Binnen een half uur moet de groep 25 stukjes metaal vinden. Ontbrekende stukjes zijn te koop bij Art. Van het metaal kan een sleutel gesmolten worden om de kluis te openen met de beloning voor de opdracht.

Tags: Vaardigheden en Verzamelen

Bij Pelgrims Rest werd 150 jaar geleden goud gewonnen en ook de kandidaten gaan ervaren, hoe dat in z’n werk gaat. Er moeten 25 stukjes metaal gevonden worden in het water, binnen een half uur. De ontbrekende stukjes kunnen ze bijkopen bij Art voor 100 euro per stuk uit de pot. Daarna moeten de stukjes omgesmolten worden tot een sleutel om een kluis te kunnen openen waarvan de inhoud nog onbekend blijft.

Na een half uur is het maar half gelukt. De opbrengst: Zarayda 1, Paulien 2, Carolien 3, Kees 3, Daniël 2, Tania 5, Tim 2. In totaal dus 18 stukjes. Ze weten nog niet wat er in de kluis zit, maar besluiten toch maar om 700 euro bij te leggen voor de resterende stukjes. Daniël smeedt de boel om tot een sleutel en in de kluis ontdekken ze 2500 euro. In totaal komt de pot dus op 10.070 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden