Big fiveOpdracht in aflevering 4

Twee kandidaten gaan op safari en moeten de Big Five fotograferen. Dat blijken echter niet de dieren zelf te zijn, maar de overige kanidaten die in kooien opgesloten zitten. Ze hebben elk de sleutel van een ander bij zich.

Tags: Foto's en Bevrijden

Paulien en Zarayda krijgen van Art een camera en een plattegrond. Zij moeten samen met een bewapende ranger te voet op safari om de Big Five te fotograferen: Leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel. Ze krijgen vijf minuten de tijd. Op de kaart is al te zien, waar de dieren zich zouden moeten bevinden.

Dan komen ze bij een kooi met een bordje ‘Rhino’ erop en Tania erin. Dan blijkt dat elke andere kandidaat in een kooi zit en een sleutel van een ándere kooi bij zich heeft. Ze komen later Daniël tegen in de kooi ‘Leopard’ en dan Kees als ‘Lion’. Zijn sleutel kregen ze al van Tania, dus hij kan gelijk met de twee fotografen meelopen.

Van de vierde kooi (olifant Carolien) hebben ze nog geen sleutel, dus moeten ze naar de vijfde en laatste kooi van de buffalo. Tot hun verbazing zit daarin Tim, die uit het spel leek te liggen. Zijn opdracht is simpel: Hij moet bevrijd worden, anders ligt hij uit het spel. En zonder nadenken helpt de club hem daarbij.

Op de weg terug ziet Kees dat Tim drie kokers in zijn achterzak heeft. Zonder iets te zeggen pakt hij stiekem één koker en verstopt die in zijn eigen rugzak. Tim merkt dat hij een koker verliest, maar weet niet hoe. De groep loopt de route weer terug en haalt alle andere kandidaten uit hun kooi. Op het einde staat Art die de groep erg saamhorig vindt maar... jammer dat er geen geld verdiend werd omdat niemand onderweg opgelet heeft.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden