TunnelvisieSeizoen 13, aflevering 3

Was het vertrek van Ewout in aflevering één al een domper, het afscheid van Joep sloeg in als een bom. De pater familias van de groep deelde veel van zijn informatie en moest vervolgens het spel verlaten. Zou er weer een vloek rusten op het penningmeesterschap? De mol verschuilt zich vrolijk tussen de overgebleven kandidaten: drie mannen en vijf vrouwen. En dat terwijl we Johannersburg achter ons laten en naar lager gelegen gebieden trekken.

Dag 5, Blyde River Canyon

De groep begint nog hechter te worden. Er wordt veel gelachen vertelt Tania en helaas zitten er voornamelijk slimme, aardige kandidaten in volgens Janine. De groep trekt nu weg uit de stad, op naar de schitterende natuur die Zuid-Afrika te bieden heeft. De dag eindigt met het ongeluk van Janine, die daarom het spel moet verlaten.

Dag 6

Na twee opdrachten waarbij al van de natuurlijke schoonheid genoten kon worden, is het nu eindelijk tijd voor een echte safari. En daarbij moeten de kandidaten goed opletten. En dan volgt de test. Want er zal alsnog iemand naar huis gaan.

De executie verloopt dit keer anders dan normaal. We zien de kandidaten met een groen scherm één voor één hun stoel verlaten; zij zien het verdere verloop niet. Hun volgorde is Zarayda, Daniël, Paulien, Carolien, Kees, Tania. Tim blijft over maar zijn scherm krijgen we niet te zijn. Neemt hij afscheid van Art of lijkt het maar zo...

Tim, heb je het naar je zin gehad tot nog toe? Ja, dit is echt het allervetste programma waaraan ik ooit heb meegewerkt, dit was echt gruwelijk in positieve zin natuurlijk. Dankjewel, doei!

© 2023 Ronald van der Velden