LaserstraalOpdracht in aflevering 2

Een laserstraal wordt geblokkeerd door een aantal deuren. Door die te openen, ontgrendelt de laser een kluis met geld. Als een kandidaat onderweg door een laserstraal geraakt wordt, ligt deze echter uit het spel.

Tags: Communicatie, Vaardigheden en Raadsels

De opdracht speelt zich af in een oude elektriciteitscentrale. Penningmeester Joep moet een bedrag tussen 100 euro en 3000 euro inzetten. Dit bedrag wordt in een kluis opgesloten. De groep moet een laserstraal op deze kluis richten om hem te openen. Lukt dat binnen een uur, dan wordt het bedrag verdubbeld, maar anders is de groep het geld kwijt.

Onderweg zijn er hindernissen die de straal blokkeren. Die moeten door de kandidaten weggenomen worden. Als een kandidaat zelf door een straal geraakt wordt, ligt die uit het spel. Ze krijgen ook een zaklamp en twee portofoons mee, al was het niet volledig donker in de hal.

Tania en Zarayda gaan als eerste. Ze vinden spiegeltjes in de hal, die de groep kan gebruiken om bij een hindernis een laserstraal te blokkeren, zodat ze niet zelf geraakt worden. Helaas worden zij allebei geraakt bij de eerste hindernis.

Dan gaan Kees en Paulien. Kees komt voorbij de eerste en tweede hindernis. Hij kan daardoor het eerste luikje openen. Dan moet hij terug door dezelfde hindernis. Dat gaat fout, maar hij raapt wel stiekem twee jokers op. Die lagen in donkere hoekjes en daarom was een zaklamp nodig.

Daniël gaat met Janine. Janine wordt al geraakt bij de eerste hindernis; Danïel wordt bij de derde geraakt. Joep gaat met Tim en daarbij valt Joep al bij de eerste hindernis af. Maar Tim komt een heel eind: Hij opent het tweede luikje maar wordt geraakt op de terugweg.

Carolien zal het klusje dus af moeten maken. De communicatie over de portofoon loopt niet lekker: Iemand wisselt van kanaal en Carolien geeft onzinnige informatie zoals “ik denk dat ik het op mijn knieën moet doen”. Maar het lukt haar om de laatste blokkade weg te nemen.

Joep had 1000 euro in de pot gedaan. De stand komt dus op 1800 euro. Maar mooier: De meeste kandidaten hebben zich geen moment gerealiseerd, dat er jokers te verdienen waren. Kees wel, net als Paulien. Beide hebben nu twee jokers.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden