Western-dorpOpdracht in aflevering 5

De kandidaten spelen steeds één tegen één. In een westerndorp vinden ze kisten met drie keuzes: Hun tegenstander verzwakken, geld pakken of jokers. De anderen zijn sluipschutter en kunnen een speler in één keer uitschakelen.

Art zoekt allereerst een koelbloedige kandidaat en dat wordt William. Dan worden er tweetallen gemaakt: Frits met Liesbeth, Hadewych met Tim, Anne-Marie met Marit. Verspreid door het dorp staan in totaal acht doosjes verstopt. Bij elke kist had je drie keuzes: Een joker voor jezelf, geld voor de pot of het leven van een andere kandidaat wegdrukken. Als een kandidaat drie levens kwijt is, verliest die z’n geld en jokers. De ander mag z’n opbrengst houden.

De spelers in elk tweetal strijden tegen elkaar. De andere kandidaten staan als sluipschutters op de daken. Als zij een speler raken, is die speler in één keer alle levens kwijt. Anne-Marie en Marit beginnen. Anne-Marie wil eerst jokers zoeken, daarna geld en daarna pas haar tegenstander opblazen. Marit werkt andersom: “Het enige wat ik dacht was, zij moet zo snel mogelijk kapot”. En dat krijgt ze snel voor elkaar. Dan pas beseft ze dat het spel er voor haar dan ook op zit, zonder opbrengst.

Dan speelt Hadewych tegen Tim. Tim komt eerst Frits tegen maar weet hem te overtuigen dat hij niet moet schieten. Hadewych rent ook flink door en pakt als eerste een joker. Dan besluiten ze elkaar toch maar zo snel mogelijk uit te schakelen. Tim probeert z’n charmes ook op Liesbeth toe te passen maar die schiet hem genadeloos neer. Hadewych houdt er een joker aan over.

Ten slotte is Frits aan de beurt tegen Liesbeth. Frits komt langs Marit en overtuigt haar niet te schieten, door te tonen dat hij geld pakt voor de groep. Liesbeth is intussen jokers aan het verzamelen. De truc van Frits lukt hem nogmaals bij Anne-Marie. Vervolgens drukt hij op de eerste ontsteking met Liesbeths naam. Hij gaat op zoek naar jokers en geld en drukt Liesbeth een tweede én derde keer weg.

En dan is het de beurt aan William de koelbloedige. Hij mag het laatste duel aangaan en mag één tegenstander kiezen. Als die tegenstander verliest, raakt hij of zij ook alle opbrengst van het eerste potje kwijt. Hij kiest voor Anne-Marie. Hij pakt een joker, zij een geldbiljet. Vervolgens pakken ze beide geld en drukt William Anne-Marie driemaal weg. Het eindigt in 3-1.

Dan zien we de opbrengst van dit spel. Anne-Marie had twee keer geld gepakt maar dit gaat verloren. Verder houdt Frits maar liefst 1500 euro aan het spel over. Dit geld gaat in de pot, maar er had 4500 euro verdiend kunnen worden.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden