WaterbunkerOpdracht in aflevering 8

In een ondergrondse waterbunker is een doolhof gespannen van gekleurde touwen. Elke kandidaat moet vier gekleurde haken verzamelen in het doolhof, om daarna zo snel mogelijk een tangram op te lossen.

Tags: Vrijstelling, Puzzels en bordspellen en Zoeken

De volgende opdracht wordt onder de grond gespeeld, in een enorme waterbunker. Hier staat veel op het spel. De kandidaten moeten het doolhof doorgronden en alle kleuren verzamelen. Wie daarna als laatste het raadsel oplost, kan een vrijstelling pakken. Dat kost 1000 euro en als hij niet gebruikt wordt, komt er juist 3000 euro bij de pot.

Het doolhof bestaat uit gekleurde touwen. Vier kleuren vormen een tour langs de immense pilaren die het plafond van de bunker steunen. Elke kandidaat krijgt aan het begin een gekleurde musketon die aangeeft aan welk touw hij als eerste geklikt moet worden. Onderweg verzamelen de kandidaten de andere drie kleuren en dan mogen ze naar het midden van het doolhof.

Daar staan vier tafels klaar met tangrampuzzels. Wie in het midden aankomt, mag aan zijn eigen puzzel beginnen. Degene die de puzzel als eerste af heeft, mag de vrijstelling kopen uit de pot. Als eerste komt Frits bij de tafels nadat hij de vier kleuren verzameld heeft.

Frits denkt ook als eerste zijn rechthoek af te hebben. Intussen zijn dan Erik en Sanne ook begonnen aan hun puzzels. De rechthoek van Frits bevat echter spleten en is niet rechthoekig, dus hij mag opnieuw beginnen. En dan gilt Sanne: Zij is net voor Erik klaar. Natuurlijk kiest ze voor de vrijstelling en dus daalt de pot naar 12900 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden