Tangram en de Tokyo TowerSeizoen 10, aflevering 8

Hij kon nauwelijks geloven dat hij moest vertrekken: Arjen was verbijsterd. De anderen trouwens ook: Kim, Frits, Erik en Sanne, zij zijn ver gekomen in “Wie is de Mol”. Zij strijden nu in Tokio om een plek in de finale.

Dag 13, Tokyo

De overgebleven kandidaten zijn geschokt, want Arjen was erg zeker van z’n zaak. Erik was er zelf al vanuit gegaan dat hij zou moeten vertrekken. Sanne dacht nooit te kunnen winnen omdat Arjen aan het spel mee deed. Gedurende de dag legt Pieter Jan de kandidaten omstebeurt in een afgesloten ruimte enkele dilemma’s voor. Verder wordt er ’s avonds een zoektocht gehouden in Tokyo, waarbij ook de Eiffeltoren bezocht wordt.

Dag 14, Tokyo

Bij het ontbijt haalt Erik de twee jokers van Arjen tevoorschijn. Ze moeten een lootspelletje doen om deze te verdelen. Erik schrijft twee cijfers van 1 tot 4 op en de anderen kiezen elk een cijfer. De dames raden gelijk goed en verdienen beiden een joker.

Dan krijgt Erik een SMS’je: “Gefeliciteerd, je hebt de achtste aflevering gehaald!” met daarachter vijf Japanse tekens. Ze gaan gezamenlijk naar de receptie om te vragen wat ze betekenen. De figuurlijke betekenis is “iedereen heeft z’n eigen smaak” maar letterlijk staat er “tien mensen, tien kleuren”.

Na een duistere maar kleurrijke opdracht ziet het er voor de mannen niet meer zo positief uit. Sanne heeft een vrijstelling verdiend en heeft haar jokers dus niet meer nodig (ze zijn niet geldig in de finale), dus krijgt Kim die als ze haar helpt te studeren.

Dan volgt de laatste executie voor de finale. Sanne gaat door haar vrijstelling sowieso door naar de finale. Het eerste groene scherm is voor Frits. Erik knikt al veelzeggend en dan is hij aan de beurt: Rood. Het zijn Kim, Sanne en Frits die naar de finale gaan.

© 2023 Ronald van der Velden