Bootje varen, tempel bouwenOpdracht in aflevering 5

Op drie eilandjes met stukken van een tempeltje worden de kandidaten afgezet. Met een bootje moeten de spullen naar een schiereiland gebracht worden. Er zijn enkele simpele regels die deze opdracht echter een hele puzzel maken.

Tags: Puzzels en bordspellen, Varen, Boot, Water en Strand

De groep vaart in een bootje naar een klein eiland, een groot eiland en een strand. Voor elke locatie wordt een team van twee personen gevormd: Erik en Kim komen op het kleine eilandje, Sanne en Arjen op het grote eiland en Frits met Hind op het strand. Vijf onderdelen van een tempeltje liggen over deze locaties verspreid en het is de bedoeling dat het tempeltje wordt opgebouwd op de vierde locatie, een schiereiland.

Per tochtje roeit één kandidaat. Een kandidaat mag niet twee stukken achter elkaar roeien en niet tweemaal hetzelfde stuk roeien. In de boot mogen één of twee kandidaten of een kandidaat met een tempeldeel. Aangezien er nog niemand op het schiereiland zit, moet daar eerst iemand komen omdat de groep er anders nooit meer wegkomt. De groep heeft anderhalf uur de tijd. Arjen stelt voor om eerst de puzzel op te lossen.

Erik heeft het derde en vijfde deel. Arjen en Sanne hebben het onderste (eerste) deel en het vierde deel. Het strand heeft het tweede deel. Sanne maakt een visualisatie van de puzzel met dennenappels, handschoenen en stukjes van de bouwtekening. Ze besluiten samen de aanwijzingen te geven aan de rest van de groep.

Arjen heeft een oplossing met 13 etappes. Wanneer Kim echter van het strand naar het grote eiland moet varen, begint ze te klagen omdat de afstand te groot zou zijn. Ze maakt een tussenstop op het schiereiland, waar Frits het overneemt. Daar had ze dus, als de voorwerpen niet op volgorde gebracht hoeven te worden, een eerste tempeldeel kunnen meenemen.

Na 75 minuten zijn ze bij stap 7 en staat er slechts één deel op het schiereiland. Dat heeft ermee te maken dat het een half uur duurde voor ze begonnen met varen, dat Kim wilde omvaren en het niet meevalt om de tempeldelen op de eilanden te hijsen. Stug werken ze door maar uiteindelijk zijn slechts drie stukken van de tempel geplaatst. Dat levert gelukkig nog 1500 euro op, van de 5000 euro die ze gekregen hadden als de hele tempel af was (inclusief verdubbeling).

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden