Tempel en bioscoopSeizoen 10, aflevering 5

Eerst was er vertrouwen. Aan elkaar geketend in het donkere bos hielden de kandidaten zich aan de afspraak: Ze gaan voor het geld. Dan is er verraad; Frits pakt toch de vrijstelling, ondanks de afspraak, en benadeelt de groep voor 1600 euro. Bovendien kost het Barbara de kop; zij krijgt een rood scherm en moet vertrekken. Het enige wat Frits nu kan doen is afwachten hoe zoet de wraak van de groep zal zijn.

Dag 8, Matsushima Islands

De achtste dag begint met een boottochtje naar een puzzel op een prachtige plek op het water. De kandidaten moeten een tempel zien te bouwen op een schiereiland, maar moeten zich aan een serie lastige regels houden. Die avond gaan ze naar een hotel in Yamagata. Frits krijgt daar z’n spullen terug van de groep.

Dag 9, Zao Crator en Yamagata

De negende dag staat in het teken van een wandeltocht naar een uitkijkpunt bovenop een krater. Dit keer wordt er heel goed samengewerkt en dat werpt z’n vruchten af. Die avond staat weer een derde opdracht op het programma, deze keer gelukkig in een warme bioscoop in de stad Yamagata. Weer wordt er goed verdiend en dan is het tijd voor de executie. Ditmaal verlaat Hind de groep.

© 2023 Ronald van der Velden