JokersOpdracht in aflevering 2

De kandidaten kunnen jokers verdienen voor een andere kandidaat, die ze goed vertrouwen. Het is daarna echter maar de vraag, of er eerlijk geruild zal worden. Daar komen ze snel achter: Ze mogen toekijken hoe de ander z'n test maakt en welke jokers worden ingezet!

Tags: Vertrouwen, Elkaar kennen, Snelheid en Puzzels en bordspellen

Direct na de tweede opdracht, moeten de kandidaten de duo’s vormen van kandidaten die elkaar vertrouwen. Hind blijkt over te blijven: Manuel gaat met Kim, Arjen met Barbara, Tim met Sanne, Erik met Frits. Dan blijken de vrienden juist uit elkaar gehaald te worden.

Erik, Tim, Arjen, Kim en Hind gaan met Pieter Jan mee naar binnen. Het is weer tijd voor het jokerspel! Met als bijzonderheid: Wat je pakt, is voor je partner. Alleen Hind speelt voor zichzelf. Hind pakt als eerste twee jokers, Tim één, Erik pakt er twee, Kim pakt er één en dan beseft Arjen dat hij te laat is.

Dan is het andere groepje aan de beurt. Zij krijgen dezelfde opdracht. Frits pakt nu één joker, Sanne pakt er twee, Barbara maar liefst drie en dan komen er nog drie jokers op tafel. Manuel twijfelt net wat te lang en dus pakt Pieter Jan de jokers van tafel.

Dan worden de kandidaten per tweetal bij Pieter Jan geroepen met in hun rugzakje de jokers die ze gepakt hebben. Zonder elkaars tas en tafelhelft te kunnen zien, moeten ze hun jokers voor zich leggen en dan volgt de onderhandeling.

Frits en Erik zijn als eerste aan de beurt. Beiden geven ze eerlijk toe hoeveel ze hebben. Frits stelt voor: “Je mag de jokers houden... maar dan is het vertrouwen over”. Erik geeft er één, maar Frits vindt dus dat hij niets hoeft terug te geven want dan is er niets geruild. Ze besluiten de andere twee jokers te ruilen en daarmee is het vertrouwen nog intact.

Dan zijn Manuel en Kim aan de beurt. Beiden liegen: Manuel zegt er drie te hebben maar staat met lege handen, terwijl Kim zegt niets te hebben. Dan moet Manuel toegeven niets te hebben en Kim zegt hetzelfde. Daarmee valt er niets te ruilen. Kim vertelt achteraf dat het geen zin heeft om vrienden te maken tijdens Wie is de Mol.

Dan zijn Arjen en Barbara, ook een scheef stel. Arjen geeft eerlijk toe geen jokers te hebben, en zegt bereid te zijn om Barbara’s jokers te delen. Zij vertelt er drie te hebben en laat de keuze aan Arjen. Hij wil er twee en gunt Barbara er één. Of is Barbara eigenlijk gul, omdat ze net zo goed had kunnen liegen!? Ten slotte zien we Tim en Sanne. Tim is eerlijk, Sanne zegt er slechts één te hebben. Glimlachend ruilen ze van joker maar Sanne lacht stiekem net wat harder...

In de test volgt een verrassing: De kandidaten mogen toekijken hoe hun vertrouweling de test maakt. De antwoorden op de vragen zijn niet te zien, maar wel hoeveel jokers hij of zij neerlegt. Barbara legt haar enige joker neer en als beloning voegt Arjen daar één van zijn jokers aan toe. Zijn andere zet hij zelf in.

Dan zijn Tim en Sanne aan de beurt. Tim legt geen jokers neer en Sanne legt eerlijk haar beide jokers neer. Tim vermoedde dit al en lijkt niet echt boos te zijn. Hij legt zijn enige joker op tafel maar het gekke is, dat we zien dat die op tafel blijft liggen wanneer ze samen weglopen.

Manuel is als vijfde. Hij heeft geen jokers dus kan ook niets neerleggen. Kim legt haar eigen geheime joker op tafel bij haar eigen test en daar kan Manuel wel om lachen. Erik zet eerlijk zijn ene joker in, Frits twee. Ten slotte mag Hind de test in haar eentje maken en zij zet haar twee jokers in.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden