KaarsjesOpdracht in aflevering 9

Op de grond staan honderden kaarsjes met antwoorden erop. Pieter Jan zal tien vragen stellen en de juiste kaarsjes moeten worden uitgeblazen. Als ze alles goed doen, kunnen de kandidaten daarna het allesbeslissende laatste antwoord geven.

Pieter Jan gaat de drie kandidaten tien vragen stellen. Voor hen staan honderden kaarsjes op de grond, waarop namen van kandidaten en andere mogelijke antwoorden genoteerd staan. De juiste antwoorden moeten gedoofd worden. Als ze dat goed doen, weten ze op het einde van het spel het laatste antwoord en verdienen ze X euro.

De vragen: - Wie was de eerste die op de juiste plek stond in de fabriek tijdens de eerste aflevering? Vera - Wie stond er het langst op nummer 32 in het amfitheater? Froukje - Na welk spel had er 30000 euro in de pot kunnen zitten? Reuzenrad-opdracht - Wie woont er huisnummer één? Hans - Wie bestuurde de Ford Fiësta op afstand? Paula - Wat was de zevende opdracht die jullie deden, het vrijstellingenspel meegerekend? Telefooncellen - Wie stapte als vierde in de bagagebus? Rick - Wie zat er in de auto met “x1” op het dak? Sebastiaan (en Froukje, die al is uitgeblazen) - Wie had een foto van de blauwe Koning Abdullah moskee? Dennis (en Jon, die geen kaars heeft) - Wat was de eerste opdracht die Vera gemist heeft? De bagagebus

Dan krijgen ze nog één minuut voordat ze boven moeten komen bij Pieter Jan. Het lijkt ze te lukken om alle goede kaarsjes uit te blazen. Maar dan wil Pieter Jan het allerlaatste, belangrijkste antwoord weten. Maar ze krijgen geen vraag. En dan zien ze het patroon in de overgebleven kaarsen: 850! En dat is het bedrag dat ze verdienen.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden