WereldwonderSeizoen 9, aflevering 8

Rick is zijn maatje kwijt en Jon staat er alleen voor. Vivienne en Anniek lijken veel aan elkaar te hebben maar hoe hecht is die vriendschap met de finale voor de deur? En Dennis is een solospeler, een handige speler die als het zo uitkomt best een keer een afspraakje wil maken. Voor de finale die zich afspeelt bij de wereldwonderen in het zuiden van Jordanië valt nog één kandidaat af...

Dag 13, Amman en Petra

Na het vertrek van Rick zitten de kandidaten op een terrasje. Het geld wordt nog eens geteld en in de pot zit inderdaad 20300 euro. Er zal nog één kandidaat gaan afvallen voor de finale. Ze maken een lange trein- en autoreis naar Petra, waar ze slapen in het Petra Youth Hostel. Een echte afrader.

Dag 14, Petra en Al Shobak

In Petra bevindt zich één van de zeven moderne wereldwonderen en natuurlijk moet het betreffende monument bezocht worden door de kandidaten. Ze voeren er een hele lastige opdracht uit. Daarna krijgen ze de tijd om elkaar kort te interviewen.

Dan gaan ze naar Al Shobak voor een laatste opdracht en een kans op een vrijstelling. Deze gaat naar Vivienne, die dus automatisch in de finale komt. Na de opdracht wordt direct de test ingevuld door de andere drie kandidaten. Jon laat als eerste zijn naam intypen en krijgt een groen scherm.

© 2023 Ronald van der Velden