IJsOpdracht in aflevering 7

Een groot ijsblok moet meegenomen worden op een ontdekkingstocht door een grote kloof. De tocht moet voltooid zijn voordat het blok is gesmolten. Op het eindpunt ligt een tweede blok en in de ijsblokken bevindt zich het geld.

Tags: Snelheid, Route en Water

De kandidaten staan bij een stroompje zoet water dat de zee in stroomt. Het komt uit een kloof die kilometers landinwaarts loopt. Ze gaan deze kloof verkennen en moeten een blok ijs meenemen. Het eindpunt moet bereikt zijn voor het blok gesmolten is. Bij het eindpunt zullen ze een tweede blok vinden dat ze binnen twee minuten moeten vernietigen.

Als ze in beide missen slagen, verdubbelt Pieter Jan het geld dat zich in de ijsblokken bevindt. De opdracht blijkt wel zwaar maar niet erg ingewikkeld. Er viel weinig te mollen en het was vooral een kwestie van doorlopen en bij elkaar blijven. Uiteindelijk vinden ze de eindplek achter een waterval.

De ijsblokken worden kapot geslagen en net op tijd vissen ze het geld uit het water. In de blokken zat 1000 euro dus wordt in totaal 2000 euro verdiend voor de pot.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden