IJs en feestSeizoen 9, aflevering 7

Ook de verdachte van Pieter Jan is weg, terug naar Nederland. Wie is dan de mol? De kandidaten gaan internationaal boodschappen doen, slepen met ijs en wonen een feestje bij. Hoeveel geld halen ze binnen, zo vlak voor de finale?

Dag 10, Jerash en Amman

Met een busje worden de kandidaten teruggebracht van Jerash naar Amman. Onderweg stopt de bus voor een eerste opdracht in de supermarkt in Amman. Aangekomen bij het hotel gaan Denis en Vivienne samen verder met hun complot, waarbij ze proberen om Anniek en Rick uit het spel te krijgen. Maar wat als ze samen met hun mol overblijven in de finale?

Dag 11, Wadi Mujib

Bij de tweede opdracht komen de spelers erachter, dat ijs niet alleen verkoeling brengt maar ook een loodzware last kan zijn. Na deze opdracht volgt een bezoekje aan de dode zee.

Dag 12, Dode zee

In een prachtig restaurant nabij de dode zee is het tijd voor een feestje. De kandidaten zullen echter gewoon hard aan de slag moeten om geld te verdienen. Na afloop hebben Dennis en Vivienne echter een hoop te bespreken, want hun monstercomplot komt niet echt van de grond.

Dag 13, Amman

Terug in Amman is het tijd voor de test. Deze wordt ingevuld op een oud stationnetje waar een stoomlocomotief klaar staat voor vertrek. De groep gaat op reis; ze gaan nog wat wereldwonderen bezoeken in Jordanië. Eén iemand gaat echter niet mee. Rick biedt zich vrijwillig aan om als eerste de uitslag te zien... en krijgt een rood scherm.

© 2023 Ronald van der Velden