Aan de kustSeizoen 9, aflevering 4

Ze bakten er nog niet zo veel van, de kandidaten. Twee van de drie opdrachten lieten ze mislukken en pas bij de derde opdracht op het autokerkhof namen ze revange en verdubbelden ze de pot. Hans Schiffers moest het mooie Noord-Ierland verlaten. En intussen bloeien er binnen de groep allerlei prille vriendschappen op. Tijd om die eens flink op de proef te stellen.

Dag 6, Ballintoy

Op de zesde dag worden er flink veel opdrachten gespeeld. Dat gebeurt aan de Noordkant van de prachtige Ierse kust. Aan het water liggen vele kisten die elk weer geld en sleutels van andere kisten bevatten en in een klein haventje organiseert Pieter Jan een veiling met kampeerspullen.

Na de veiling gaan de kandidaten naar een weilandje, waar de gekochte spullen al klaar liggen. De drie tentjes worden gezamenlijk opgezet tussen de schapen. En die avond krijgt iedereen genoeg gelegenheid om elkaar nog beter te leren kennen. In het donker hebben de kandidaten in groepjes van twee goeie gesprekken.

Dag 7, Ballintoy

De nacht heeft niet iedereen zoveel goed gedaan. Sebastiaan is er bijvoorbeeld al om vier uur uitgekropen. Hij vertelt de groep dat meer dan de helft van de pot is verdwenen: Er is 5850 euro kwijt. Sebastiaan had z’n broek met het geld erin onbeheerd achtergelaten. Heeft iemand het uit de broek gehaald, heeft Sebastiaan het geld zelf verbrand ’s nachts of heeft hij het stiekem ergens anders verstopt om zichzelf verdacht te maken?

De vraag is dan, wie de rest van het geld zal bewaren. Uiteindelijk wordt besloten dat Sebastiaan het geld zal blijven beheren. Vervolgens moeten de kandidaten invullen, wie zij denken dat de volgende afvaller wordt en dan volgt de test. Bij de uitslag wordt eerst de pot gecontroleerd en er zint inderdaad geen 8700 maar 2850 in. Vervolgens horen we dat Paula driemaal werd genoemd. En zij blijkt inderdaad een rood scherm te krijgen. Er komt dus 750 euro in de pot bij.

© 2023 Ronald van der Velden