Topito'sOpdracht in aflevering 1

De groep kiest acht kandidaten die elk een topito krijgen. In groepjes van twee moet onderhandeld worden zodat uiteindelijk één iemand overblijft met een topo. Komt een tweetal er niet uit, dan kost dat 1000 euro uit de pot.

Tags: Onderhandelen en Vrijstelling

Omdat dit de eerste aflevering is waarin dus niemand wil afvallen, is er een spel om een vrijstelling te verdienen. Paula reageert als eerste en kan dus meespelen. Zij mag een deelnemer kiezen en die kiest de volgende en zo door, tot er acht kandidaten gekozen zijn. Hans en Sebastiaan blijven als laatste over en spelen dus niet mee.

Elk van de acht kandidaten krijgt nu een topito. Door te onderhandelen in groepjes van twee, moeten ze zorgen dat uiteindelijk één iemand een volle topo van acht stuks heeft die een vrijstelling waard is. Elke onderhandeling moet binnen drie minuten afgerond zijn. Loten mag niet, wie het toch doet betaalt 1000 euro aan de pot.

Anniek geeft haar topito gelijk aan Vivienne. Ook Froukje geeft zonder veel twijfels haar topito weg aan Rick. Beide vrouwen vermoeden al, dat Sebastiaan en Hans uiteindelijk toch bij het spel betrokken zullen worden. Jon belooft Dennis dat hij na elke test zal vertellen op wie hij gestemd heeft. Vera geeft haar topito aan Paula.

Dennis en Jon komen er niet uit. Dat kost dus duizend euro. En omdat Rick de volgende onderhandelingspartner zou zijn van de winnaar van dit duo, krijgt hij automatisch hun twee topito’s en staat in de finale. Paula en Vivienne gunnen Rick de vrijstelling niet zomaar dus schenkt Vivienne haar topito aan Paula.

Dan staan Rick en Paula tegenover elkaar. Ze proberen nog een mooie deal te sluiten, maar Rick merkt al op dat Paula heeft besloten de topito niet af te staan. Weer verdwijnt er duizend euro dus de pot eindigt nu op -1000 euro. Niemand heeft een vrijstelling...

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden