Camera's zoekenOpdracht in aflevering 1

In een fabriekshal staan tien televisieschermen. Hun beeld is afkomstig van verborgen camera's. Elke kandidaat moet voor de juiste camera gaan staan, zodat de televisieschermen samen de groepsfoto vormen.

Tags: Communicatie, Foto's, Camera's, Zoeken en Groot gebouw

De positie die de kandidaten innamen op de groepsfoto is essentieel voor het slagen van deze opdracht. De groep krijgt drie kwartier de tijd en gaat naar binnen. Daar staan tien televisieschermen opgestapeld. De compositie van deze schermen klopt met die van de groepsfoto. Op de televisies zijn locaties in de fabriekshal te zien en het is zaak om tijdig de juiste hoofden voor de juiste verborgen camera te krijgen.

De camera van Sebastiaan is snel gevonden, die blijkt vlakbij de televisies te zijn. Hij blijft dus bij de ingang om de opdracht te coördineren. Bij de camera’s hangen portofoons en Sebastiaan heeft een eigen portofoon zodat hij de anderen naar de camera’s kan lokken. Als eerste komt Anniek op het scherm van Vera voorbij dus die staat binnen vijf minuten op haar plek.

Ook Paula’s plek wordt snel gevonden door Jon en hij vindt ook de plek van Rick. Sebastiaan probeert nog om Dennis op zijn plek te zetten, maar zo gemakkelijk gaat dat niet want de groep corrigeert. Froukje vindt de camera van Jon en fluit hem naar de camera toe.

Dan ontdekt Sebastiaan dat de camera die hem moet filmen, op een helm gemonteerd is. Een andere kandidaat zal deze dus moeten dragen. Intussen lukt het Froukje nog steeds niet om Jon te vinden. Eindelijk vinden ze elkaar en wordt Jon naar zijn plek gevonden. Sebastiaan moet Froukje filmen en Froukje hem.

Dan is er nog één minuut over en komt Pieter Jan de hal binnen met de groepsfoto in zijn hand. Hij controleert alle televisieschermen en inderdaad, iedereen staat op zijn plek!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden