De opdrachtenOpdracht in aflevering 6

De kandidaten kiezen eerst een enveloppe, die de opbrengst van de opdracht bepaalt. Daarna moeten ze omstebeurt alle opdrachten opnoemen op de juiste volgorde. En dan volgt een tweede kans...

Tags: Quizvragen en Leren

Pieter Jan wacht de kandidaten op en vertelt hen, dat het een nogal hectische periode is geweest: Bommen onschadelijk maken, bommen, schieten. Daarom hebben ze een rustige Mexicaanse tuin opgezocht. Dan houdt hij twee enveloppes naar voren, met nummers 1 en 2 erop. Bijna iedereen doet niets, Patrick kijkt schichtig en Edo is hem voor en pakt enveloppe 1.

Edo leest de inhoud voor: Iedere kandidaat die het einde van deze opdracht niet haalt, kost 250 euro uit de pot. De andere enveloppe bevatte de tekst: Iedere kandidaat die het einde van deze opdracht haalt, verdient 500 euro voor de pot.

Pieter Jan gaat nu alle opdrachten tot nu toe nalopen met de kandidaten. Op de juiste volgorde. Omstebeurt moeten de kandidaten de volgende opdracht beschrijven, van dag 1 tot 10. Wanneer iemand het fout heeft, valt die persoon af en moet de volgende weer de eerste opdracht noemen. En dat gebeurt nogal vaak want verder dan dag twee komen ze niet. Patrick blijft als laatste achter en ook hij redt het niet. Er gaat dus 1500 euro uit de pot. ? [42:48] Terwijl de kandidaten staan na te praten, worden ze teruggeroepen. Pieter Jan begint letterlijk zijn zelfde tekst. Hij houdt weer twee enveloppes vooruit en nu pakt Dennis de andere enveloppe zonder twijfel. De rest zucht al en inderdaad, de inhoud van de enveloppes is verwisseld. Wederom zal elke kandidaat die afvalt geld kosten. Ze komen tot aan het maïsveld (9 stuks) en dan is het weer Patrick die niet verder komt.

Nu komen de kandidaten een stuk verder. Na Patrick valt Dennis af, daarna Joris. De vierde is Dunya en daarna valt ook Regina af. Het is nu aan Edo maar ook hij loopt vast bij een opdracht of zeven. Er is wederom 1500 euro uit de pot gegaan, zodat deze op 12125 komt te staan. Weer een dag met verlies.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden