VrijstellingOpdracht in aflevering 5

Omstebeurt krijgen alle kandidaten een aanbod van Pieter Jan. Eerst biedt hij hen een nachtje in het luxe hotel in ruil voor duizend euro uit de pot, daarna een vrijstelling voor dezelfde prijs. Wie hapt toe?

Tags: Communicatie, Creatief, Vrijstelling, Zoeken, Groot gebouw en Stad

Omstebeurt krijgen alle kandidaten een aanbod van Pieter Jan. Eerst biedt hij hen een nachtje in het luxe hotel in ruil voor duizend euro uit de pot. Dat weigeren ze allemaal, maar Pieter Jan biedt hen vervolgens ook een vrijstelling voor dezelfde prijs. Achteraf blijkt dat iemand wel de vrijstelling geaccepteerd heeft, maar wie?

De volgende ochtend is Regina verdwenen. De deelnemers krijgen de kans om de 1000 euro terug te pakken. Regina bevindt zich op een geheime plein in de stad. Dennis gaat met Edo de stad in, Dunya met Patrick en Joris bevindt zich in zijn eentje op de hoogste toren van de stad: De Torrelatino. Hij krijgt het adres van Regina. Iedereen krijgt een telefoon, maar hoe moeten ze elkaar bereiken?

Pieter Jan belt Regina als eerste op haar geheime locatie en legt haar de bedoeling uit. Het enige wat zij kan doen is stilzitten, afwachten en hopen. Dunya en Patrick hebben hun eigen telefoonnummer op een briefje en moeten dat doorseinen naar Joris, zodat die hen het adres van Regina kan geven.

Dennis heeft bovenop de toren een telefoon (Independencia 50a), een telefoon en geld voor een verrekijker liggen. Edo en Dennis besluiten om papier en tape te kopen zodat ze hun telefoonnummer op de grond kunnen plakken. Patrick en Dunya gaan liever op de grond liggen.

Wel zijn zij degenen die als eersten (visueel) contact met Joris hebben. Ze krijgen echter niet het hele telefoonnummer doorgeseind en gaan op zoek naar een locatie die beter zichtbaar is. Edo en Dennis hebben op dat moment nog steeds geen tape gekocht. Na drie kwartier vinden ze eindelijk een stalletje op de hoek van de straat waar plakband wordt verkocht.

Dunya en Patrick hebben een kantoorpand gevonden waar ze op het dak mogen staan, maar krijgen daar geen contact met Joris. Edo en Dennis beginnen aan hun knutselwerkje op een groot plein, maar na zes cijfers komt de politie langs. Hun laatste drie cijfers maken ze op een ander plein en dan hebben ze eindelijk telefonisch contact.

Met nog krap vijf minuten te gaan, krijgen Edo en Dennis het adres van Regina. Maar dan moeten ze háár nog vinden, op het dak van het gebouw. Gelukkig lopen ze flink door en met nog anderhalve minuut te gaan, bereiken ze Regina en raakt ze haar vrijstelling kwijt. En daarmee verdient de groep ook nog 2500 euro voor het slagen van de opdracht.

Nu mag de vrijstelling naar één van de andere kandidaten, maar dan kost hij wel 1000 euro. Iedereen zal sowieso de test maken en slechts als degene met het rode scherm ook de vrijstelling heeft gehad, zal er niemand naar huis gaan…

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden