SeinenOpdracht in aflevering 2

Rondom een meer staan uitkijkposten, waarin de kandidaten zich bevinden. Zij moeten de namen van drie kandidaten doorseinen op verschillende manieren. Komen de juiste namen netjes bij de laatste post terecht?

Tags: Communicatie, Creatief, Varen, Boot en Water

Er zijn drie teams nodig waarin twee personen zitten en twee individuen. In één team zit een lang en een kort persoon. Dennis en Patrick gaan samen, Joris en Georgina gaan apart, Patrick en Dunya gaan als lange en korte en Regina en Edo gaan samen.

De opdracht gaat over de kandidaten. Vanuit een hut worden door Dunya en Patrick drie woorden doorgeseind door middel van het morse-alfabet. Zij mogen zelf kiezen, welke drie namen worden gekozen. Ze weten ook, welke drie andere communicatievormen gebruikt worden: Semafoor, acteren en tekenen. Als de juiste drie namen de laatste persoon bereiken, is dat 3000 euro waard.

Patrick kiest de makkelijke korte naam van Edo, Georgina omdat zij makkelijk uit te beelden zou zijn dan nog Coen. Edo en Regina zijn het tweede koppel en zij varen met een bootje het meer op. In de hut komen Patrick en Dunya omstebeurt omhoog en zo beelden ze lang en kort uit. Edo en Georgina moeten hier een televisieprogramma aan koppelen en dat via het semafoor-alfabet uitbeelden met vlaggen.

Het eerste gedeelte gaat foutloos, het semafooralfabet blijkt wat lastiger te lezen. Wellicht ook omdat Edo een oranje shirt aantrekt en met rode en gele vlaggen moet zwaaien. Vooral de hint DRIEFM lijkt amper begrepen te worden. Gelukkig wordt GTST wel begrepen. Maar omdat van Edo alleen CAB is doorgegeven, twijfelt men tussen Joris (Taxi) en Edo (Cash Cab).

Ze kiezen neutraal en beginnen met het uitbeelden van een taxichauffeur. Georgina twijfelt echter tussen autorijden en gabberen. Uiteindelijk denkt ze dat Edo houdt van autorijden en laat ze een groene vlag zien. Bij Coen (lang, DJ) denk ze aan Michael Jackson en vervolgens herkent zij zichzelf alsof ze met haar eigen kat staat te wiegen. En in zichzelf herkent ze Edo. Zou de eerste misschien Joris zijn?

Ze besluit uiteindelijk om Edo en zichzelf erin te houden en Joris te verwisselen met Coen, om zichzelf mee te verwisselen. Geen touw aan vast te knopen, maar het levert uiteindelijk wel de juiste namen op. Voor Coen tekent ze een DJ en die wordt door Joris als eerste herkend. De karikatuur van Edo is niet heel lastig en ook haar eigen afbeelding lijkt sprekend.

Dan volgt de ontknoping. Dunya geeft haar lijstje van de namen waarmee de keten begon aan Peter Jan. Georgina en Edo zitten netjes in zijn mapje, maar als derde koos hij toch Dennis uit omdat die ook DJ is. Hij had zich stiekem voorgenomen om vandaag te mollen en Dennis was tenslotte ook een DJ. Geen geld dus voor de pot.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden