JokerspelOpdracht in aflevering 1

Met een eenvoudig spelletje worden 17 jokers verdeeld over de kandidaten. Daarna doet Pieter Jan Hagens ze een voorstel: Wie levert z'n jokers weer in en heeft daar nog geld voor over ook?

Tags: Vertrouwen

Aan de rand van een ravijn begroet Pieter Jan de kandidaten. Hij heeft een aantal jokers liggen en die gaat hij uitdelen. Eén voor één zal hij de jokers midden op tafel leggen. Alle kandidaten, allemaal één keer, mogen pakken.

De volgorde waarin gepakt wordt is Dennis (1), Dunya (1), Coen (1), Nicolette (1), Joris (2), Georgina (3), Annette (2), Regina (3). Dan zijn nog slechts Edo en Patrick over en er liggen drie jokers op voorraad. De eerste wordt door niemand gepakt, maar wanneer de tweede erop ligt grijpt Patrick als eerste. Edo mag de allerlaatste joker hebben.

De jokers mogen in dit geval echter pas gebruikt worden in aflevering 2. Nu doet Pieter Jan een voorstel: Wanneer iedereen zijn jokers inlevert, hoeft er niemand naar huis. Twee belangrijke opmerkingen: Elke ingeleverde joker kost 100 euro en er mag absoluut niet overlegd worden. De jokers moeten in een kistje gedeponeerd worden tijdens het maken van de test. Helaas worden er slechts tien jokers ingeleverd en dus verdwijnt er 1000 euro.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden