Fietsen en klimmenOpdracht in aflevering 1

De kandidaten drinken een welkomstborrel en hun drankje bepaalt, wie gaat fietsen en wie gaat klimmen. Elke klimmer is gekoppeld aan een fietser; wanneer de fietser arriveert, moet de klimmer boven zijn en 1000 euro gepakt hebben.

Tags: Lef, Snelheid en Fietsen

Pieter Jan geeft hij de groep een welkomstborrel. Iedereen moet een willekeurig glas kiezen en het in één keer achterover slaan. Coen drinkt geen glas op, de rest wel. Enkele kandidaten blijken nu tequila gedronken te hebben, de rest water (of niets).

Nu zal één groep gedurende een half uur een zware inspanning leveren; de andere groep gaat gedurende vijf minuten een zeer zware inspanning leveren. De tequila-drinkers moeten fietsen vanaf twee uur en dienen erop te letten, dat tijd een rol speelt. De water-drinkers stappen in een auto en rijden achter Pieter Jan aan.

Die laatsten komen bij een hoge rots waar duizend euro per kandidaat bovenop ligt. Ze moeten één voor één naar boven klimmen. Wanneer de fietsers starten, begint ook de eerste klimmer. Elke klimmer moet een fietser kiezen (zonder dit met de fietser te overleggen) en zorgen dat hij boven is voordat de fietser arriveert bij de rots.

Georgina wordt aan Regina gekoppeld, Nicolette aan Patrick, Dunya aan Joris, Coen aan Dennis en Edo aan Annette. De fietsers weten niet dat zij zo langzaam mogelijk moeten fietsen en dus proberen ze binnen dertig minuten aan te komen.

Georgina begint te klimmen, omdat ze denken dat Regina de snelste fietser is. Ze bereikt probleemloos de bovenkant van de rots en verdient de eerste 1000 euro. Nicolette komt halverwege en besluit dan af te haken, maar Edo praat haar om. Intussen zijn Dennis en Patrick hard onderweg op de fiets, samen met Regina, maar Annette redt het amper.

Terwijl Dunya aan het klimmen is en de teller op tweeduizend euro staat, komt Patrick al aan bij de rots. Dan komt Dunya boven terwijl ook Regina en Joris boven komen. Dennis remt af en gaat bij Annette fietsen om haar te motiveren. De laatsten zijn in zicht wanneer Coen begint te klimmen. Hij redt het niet om op tijd boven te komen en dus blijft de teller op 3000 staan.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden