Finale op het waterSeizoen 7, aflevering 9

De laatste twee dagen van de reis naar Thailand zijn aangebroken. Er wordt een opdracht uitgevoerd op zee, waarbij veel op het spel blijkt te staan. Dan volgt een goed gesprek met Karel en de allerlaatste test... Weten de afvallers al wie de mol is!?

Dag 16, Takua Thung

Na de bijzondere voorgaande avond waarin wel een test werd gemaakt maar geen executie plaatsvond, volgt nu een spannende fysieke opdracht om te bepalen wat er dan wel zal gebeuren. Vier kandidaten in de finale of een berg extra geld? Pauls strategie lijkt z’n vruchten al vrij snel na de opdracht af te werpen want de dames verdenken hem. Of is dat wellicht toch terecht?

Dag 17, Plub Pla

Op de laatste dag voor de executie wil Karel alles nog eens goed op een rijtje krijgen. De afgevallen kandidaten kijken in Lisse (na afloop) mee. We zien hoe Karel eerst aan de hand van drie filmpjes het idee heeft dat Eva nooit de mol kan zijn. Alex en Dick zijn het daarmee eens. Ook Paul heeft flink wat positieve bijdragen geleverd dus ook hij kan volgens Karel en de afvallers geen mol. Maar dat geldt ook voor Inge en Renate...

En dan maakt Karel nogmaals hetzelfde rondje, maar dan van de andere kant. Eva kocht de pot grotendeels leeg en werkte amper op het vlot. Paul ging nogal semi-systematisch te werk bij de mastermind-opdracht en nam uitgebreid de tijd om met z’n motorbootje netjes rond het koraalrif te varen. En hij maakte de historische keus om 5000 euro te laten liggen in ruil voor een extra tegenstander.

Dan Inge. Op het onbewoonde eiland liet zij haar vrijstelling glippen, alhoewel ze er slechts haar tentje voor had hoeven bewaken. En na het abseilen van het kantoorgebouw staat ze eerst te huilen, maar is er daarna van overtuigd dat ze de andere vier wel kan ompraten. Renate had de zwaarste koffer op het vliegveld maar ze offerde slechts een boekje op. Bij de paparazzi-opdracht leek ze haast bewust te poseren voor Nadja.

En dan is het tijd voor de allerlaatste test, met deze keer maar liefst veertig vragen over de gehele serie. Wie de test het beste maakt, wint het spel. De test wordt gemaakt en de kandidaten lichten hun keuze toe. Dan praten de afvallers na in Lisse. Wie zal de mol zijn? En dan toont Karel de uitslag aan Sander…

© 2023 Ronald van der Velden