EerlijkheidOpdracht in aflevering 8

De kandidaten moeten één voor één even wachten in de hotelkamer van het mollen productie bedrijf. Die kamer ligt vol handige attributen zoals het moldraaiboek, biografieën van de kandidaten en een grote mand met jokers. Wie laat zich verleiden?

Tags: Vertrouwen, Elkaar kennen en Raden en voorspellen

Omdat de computer zogenaamd nog niet klaar is voor de test, moeten de kandidaten één voor één even wachten in de hotelkamer van het mollen productie bedrijf. Die kamer ligt vol handige attributen zoals het moldraaiboek, biografieën van de kandidaten en een grote mand met jokers. Wie laat zich verleiden?

Renate moet als eerste naar binnen. Ze besluit helemaal niets te doen en netjes in haar eigen molboekje te gaan zitten lezen. Daarna mag ze de test maken en ten slotte komt ze in een andere kamer terecht bij Karel, die haar laat zien hoe hij de kandidaten bespied heeft. Voor 1000 euro moet ze gokken of Paul zich zal gedragen; ze denkt van wel.

Paul is de volgende. Hij kijkt wel kort rond in de hotelkamer, maar doet verder ook niets. De eerste duizend euro is binnen en samen mogen ze gokken, wat Inge zal doen. Renate is bang dat ze wat zal pakken en Paul schat haar braver in. Dan draaien hun rollen om en ten slotte gokken ze dat Inge wel iets zal pakken.

Maar ook Inge ziet de spullen wel staan, maar pakt niets. Geen geld dus maar wel een eerlijke kandidaat. De dames denken dat Eva niets pakt en Paul denkt van wel. Het drietal zet dus in op een brave Eva. En ze krijgen gelijk, Eva heeft zelfs geen ordners gezien. Er is dus tweeduizend euro verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden