Zout slepenSeizoen 6, aflevering 9

Bij Purmamarca ligt een enorme droge zoutvlakte waar de kandidaten met een slee zoveel mogelijk zoutblokken met geld en informatie moeten ophalen, voor hun uur voorbij is. Daarna volgt de laatste test op een bijzondere locatie...

Dag 16

In de bus in Purmamarca zitten de kandidaten er versuft bij. Roderick vertelt dat hij stomverbaasd was toen bleek dat Peggy naar huis moest gaan. Hij heeft geen idee hoe hij nu tussen Fréderique en Milouska moet kiezen. Fréderique vindt de opluchting van Milouska nogal doorzichtig en Milouska vindt het weer raar, dat Roderick zo duidelijk laat merken hoe verbaasd hij is. De bus rijdt naar de zoutvlaktes.

Na de opdracht helpen enkele Argentijnen met het opzetten van de tentjes. Het begint keihard te waaien dus de kandidaten breken alles weer af en gaan ter bescherming op hun tent liggen. Het belooft een zware nacht te worden…

Dag 17

De kandidaten worden wakker en keren terug naar Salta. Maar onderweg houdt de politie hen aan en wil de paspoorten controleren… maar die zijn in handen van het productieteam. Wegens het ontbreken van de papieren worden de kandidaten aangehouden. De politie neemt hen mee naar een gebouw waar Karel hen opwacht: “Paspoort niet bij je, lijstje niet op orde… Ik hoop dat jullie je huiswerk voor de laatste test wél hebben gemaakt.”

Het is tijd voor de allerlaatste test. Maar eerst krijgt het trio een videoboodschap te zien met verdenkingen van de afvallers. Karel ondervraagt Fréderique vervolgens over de opdracht met de rozen, alsof hij de aanklager is in een rechtszaak. Hij vraagt door over andere opdrachten maar laat vervolgens ook ontlastend materiaal zien.

Tijdens het maken van haar test vertelt Fréderique dat ze 100% op Milouska gaat inzetten. Ze heeft steeds niet willen geloven dat zij een mol kan zijn, maar denkt het nu zeker te weten. Als tweede wordt Milouska door Karel “aangeklaagd”. Ook over haar worden positieve en negatieve verklaringen afgelegd. Tijdens haar test besluit ze op Fréderique in te zetten.

Als laatste komt Roderick aan bod. Ook hij maakte enkele fouten tijdens de opdrachten en die worden uitgebreid behandeld door Karel. En dan vraagt Karel de kandidaten om op te staan in de rechtszaal. Hij eindigt de uitzending met de woorden: “Dan bepaal ik de uitslag… in zeven dagen”.

© 2023 Ronald van der Velden