Kamertje verhurenOpdracht in aflevering 8

De groep speelt het welbekende kamertje verhuren. De inhoud van elk kamertje is geld waard, kost geld, gooit iemand uit het spel óf geeft iemand de kans om een molboekje te lezen... maar daarbij hebben de spelers elkaar nodig!

Op dag 15 krijgen de kandidaten vlak voor de laatste reguliere executie, de kans om vijf minuten in andermans molboekje te lezen. In een rooster van vier bij vier liggen zestien kannen met briefjes en voorwerpen. Omstebeurt draaien de kandidaten een muurtje tussen of buiten twee vakjes om, zodat het rood kleurt.

Wie de laatste muur rond een vakje rood kleurt, mag de inhoud van dat vakje hebben. In de vakjes is al zichtbaar waar ze voor spelen: Een bom die de betreffende speler uit het spel stoot, geld in of uit de pot, extra leestijd én vier potten met een molboekje. De kandidaten moeten strootje trekken om de volgorde te bepalen waarin ze hun molboekje wegleggen.

Milouska wil het boekje van Roderick, die wil het boekje van Peggy en Peggy wil graag haar eigen boekje veilig stellen. Fréderique begrijpt er eerst niet zoveel van, maar probeert vooral te voorkomen dat ze een bom treft. Als Milouska een fout maakt, kan Frédérique het boekje van Roderick pakken. Peggy pakt €1000 voor de pot.

Fréderique kan vijf extra minuten pakken, maar verliest dan ook €1000 uit de pot. Roderick wijst haar erop, dat ze dat geld gisteren zelf heeft verdient en daarom besluit ze het niet te doen. Dan pakt Roderick vijf extra minuten en ook Milouska pakt die.

Roderick pakt het boekje van Peggy en nog vijf minuten extra, zodat hij er een kwartier de tijd voor heeft. Peggy kiest er dan voor om toch €1000 te verliezen voor vijf extra minuten. Milouska verliest nog €1000 aan de pot en Frédérique verdient deze weer terug. Peggy pakt eht boekje van Milouska en een bom.

Milouska eindigt met het boekje van Fréderique en vijf minuten extra leestijd. Zodra het laatste boekje weg is, eindigt het spel. Er gaat €2000 in en uit de pot en iedere speler heeft andermans boekje bemachtigd.

De kandidaten moeten nu ieder naar een donkere kamer met één lampje, maar zonder elektriciteit. Ze kunnen niet voor hun eigen elektriciteit zorgen, maar moeten een ander daarvoor overhalen. De kandidaten moeten dus een maatje uitkiezen en onderhandelen over de voorwaarden.

Roderick gaat met Milouska en Peggy met Fréderique, zodat niemand een ander hoeft te helpen bij het lezen van z’n eigen boekje. Roderick heeft een kwartier en Milouska heeft vijf minuten. Roderick zal daarom vijf minuten hardop voorlezen uit Peggy’s boekje en Milouska leest in haar tijd ook hardop voor.

Maar Fréderique heeft geen ernstige verdenkigen genoteerd. Fréderique heeft ook weinig aan het boekje van Roderick, want er staat amper iets in genoteerd. Peggy heeft van alles schematisch genoteerd en Roderick liegt enkele keren over haar verdenkingen, om zichzelf verdacht te maken bij Milouska. Milouska heeft een hoop observaties opgeschreven maar geen verdenkingen.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden