Topo in de metroSeizoen 6, aflevering 4

De kandidaten reizen met de metro door Buenos Aires voor een ondergrondse opdracht waar topografie een belangrijke rol speelt. Daarna moeten ze de test maken, maar niet zoals ze dat gewend zijn...

Dag 6

Er zijn nog zeven kandidaten over in Buenos Aires en zij drinken op de groep. Roderick en Liz laten zich bijpraten en krijgen al snel de indruk dat ze in een ontzettend wespennest terecht komen.

Dag 7

In Buenos Aires neemt Karel de kandidaten mee voor een lastige opdracht die zich onder de stad afspeelt. Er wordt helaas geen geld verdiend en direct na de opdracht draagt Karel de kandidaten op om al direct de test te maken. Ze worden naar een verlaten fabriekshal gebracht voor de tweede opdracht…

Tijdens de lunch heeft Milouska echter stevig onderhandeld met Roderick en Liz. Ze gaf hen beiden een joker, in ruil voor informatie over de dagen die Roderick en Liz samen hebben doorgebracht. De rest van de kandidaten is nogal beledigd over dit complot, maar kan er weinig aan veranderen. Peggy is er zo boos over, dat ze een joker van haar gestolen heeft.

Wanneer alle kandidaten de opdracht in de fabriekshal voltooid hebben, moet ook Richard de test maken. Hij heeft uiteraard weinig informatie gehad, maar heeft wel enkele ideeën. In diezelfde fabriekshal volgt de uitslag van de test. Tot veler verrassing schuift ook Richard weer bij de groep aan.

Ook de envelop met het vraagteken komt tevoorschijn en gaat naar Karel. Met Richards vrijlating kwam er ook een vrijstelling in het spel en die gaat naar Richard. Dan volgt de echte executie en wanneer Mary-Lou zich als eerste aanbiedt, krijgt zij al direct een rood scherm te zien… Haar twee overgebleven jokers gaan naar Peggy.

© 2023 Ronald van der Velden