MemoryOpdracht in aflevering 1

De kandidaten moeten eerst een oude spoorbrug oversteken. Hoe eerder je gaat, hoe meer kans je hebt om het memoryspel aan de overkant te winnen. Er is ook een vrijstelling te verdienen...

Wanneer de kandidaten bij een hoge brug aankomen, lijkt het erop dat ze gaan bungeejumpen. Karel wijst de kandidaten erop, dat die avond één kandidaat terug naar Nederland zal vliegen. Om jezelf te redden, kan één kandidaat een vrijstelling verdienen. Die moet daarvoor dan eerst over de spoorbrug naar de overkant lopen of kruipen.

Hoe sneller je vertrekt, hoe meer voordelen je later zult krijgen. Maar de kandidaten moeten één voor één over de brug en er mag niet gerend worden. Richard heeft hoogtevrees en wil graag als eerste vertrekken. Ook Mary-Lou en Milouska hebben het moeilijk met de opdracht.

Richard vertrekt als eerste naar de overkant. Daarna komen Geert, Peggy, Toine, Frederique en Chris. De groep probeert Mary-Lou nog over te halen. Zij doet een poging, maar gaat na een eerste poging terug. Ze besluit het kruipend te proberen en dat gaat langzamer, maar beter. Ze bereikt de overkant en dan gaat ten slotte ook Milouska de brug over.

Aan de overkant gaan de kandidaten Memory spelen met een groot bord vol kaartjes in vier varianten: Geld in de plus en min, jokers en de foto’s van de kandidaten. Als een setje foto’s van één kandidaat wordt omgedraaid, is die uit het spel. Als een setje met dezelfde bedragen wordt gedraaid, gaat dat bedrag in of uit de pot. De laatste die over blijft, wint de vrijstelling. Degene die als laatste de brug overstak, moet beginnen.

Milouska begint dus en draait gelijk twee kaartjes met €-1000, dus gaat dat bedrag uit de pot en mag ze nog een keer. Ze draait een kaartje “Goede testvraag” en een kaartje met Mary-Lou. Mary-Lou draait twee jokers. Met zo’n joker wordt, als je hem inlevert bij een test, een fout antwoord in de test alsnog goedgekeurd. Alle kandidaten die nog in het spel zitten, krijgt zo’n joker.

Als eerste wordt Frederique tweemaal omgedraaid, dus zij is het spel uit. Toine speelt vervolgens Mary-Lou het spel uit en ook Richard moet dankzij hem het spel verlaten. Vervolgens verdient hij ook nog €2000 voor de pot. Peggy draait zichzelf om en degene na haar gooit ook haar direct het spel uit.

Chris is de volgende, waarna alleen Geert Milouska eruit speelt en samen met Toine overblijft. Hij draait eerst twee goede testvragen en daarna draait hij geld en een een foto van Toine. Die maakt het spel af en wint een vrijstelling. In totaal is er geen geld voor de pot verdiend, die dus op €3000 blijft staan.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden