Kennismaking en memorySeizoen 6, aflevering 1

De kandidaten komen aan in Buenos Aires. Door elkaar beter te leren kennen, verdienen ze een goede slaapplek. Wie lef en een goed geheugen heeft, kan vervolgens nog een vrijstelling verdienen. Roderick en Liz verlaten de groep direct...

Introductie

Tien bekende Nederlanders, vijf vrouwen, vijf mannen, ze reizen naar Argentinië voor het avontuur van hun leven. Ze zullen moeten samenwerken om allerlei opdrachten uit te voeren en om geld te verdienen voor de pot. Maar één van de tien is een bedrieger. Eén van de tien is er alles aan gelegen om die opdrachten te saboteren. Eén van die tien is een mol. Langzaam aan werkt die de kandidaten het spel uit. Geen pretje, want wie sneuvelt vliegt nog dezelfde dag terug naar Nederland. Het geld uit de pot is uiteindelijk voor die ene kandidaat die het antwoord weet op de vraag: Wie is die mol?

Dag 1, Buenos Aires

De kandidaten moeten na een vlucht van veertien uur, op het vliegveld al hun persoonlijke bezittingen aan Karel geven: Portemonnee, geld, creditcards, paspoorten en mobiele telefoons. Eén man en één vrouw moeten direct de groep verlaten en komen terug in aflevering drie. Als de groep niet kan kiezen, dan kiest het lot maar dat kost €1000 uit de pot. Roderick en Liz offeren zich op en vertrekken.

Karel ontmoet hen in een groot, chique gebouw. Ze moeten samen de tango leren dansen. In aflevering drie moeten ze laten zien, hoe goed ze zijn. Ze zullen daar meedoen aan een soort tango-wedstrijd. Als ze daar goed genoeg presteren, verdienen ze beiden een vrijstelling en gaan ze dus beiden vier naar aflevering vier.

Nadat de andere kandidaten een spel gespeeld hebben om elkaar beter te leren kennen, gaan ze eten en dan op weg naar hun slaapplaats. Daarvoor pakken ze opnieuw het vliegtuig, nu naar Bariloche.

Dag 2

Op de tweede dag neemt Karel de kandidaten mee naar een volgende opdracht. Daar staat veel op het spel: Vrijstellingen, jokers en geld. Die avond is het tijd voor de volgende test, die dus maar door zeven kandidaten gemaakt wordt.

In een kille loods maakt Karel de uitslag bekend. Tot veler verbazing is het Geert die de groep moet verlaten. Hij moet zijn bagage pakken en vertrekt direct naar het vliegveld. De vier overgebleven jokers mag hij meenemen of aan één kandidaat geven. Hij kiest voor Mary-Lou. Zijn vertrek komt hard aan bij de rest van de groep: Het spel is begonnen…

© 2023 Ronald van der Velden