Golf en dilemma'sSeizoen 5, aflevering 9

De finale is begonnen, maar de pot is nog erg leeg. Met een potje golf en een serie lastige dilemma's kan de kas echter nog gespekt worden. Dan wordt het tijd dat de mol zich bekend maakt...

Dag 15

De laatste aflevering begint in Jimbaran en de finalisten zijn bekend. Nog twee dagen te gaan voordat de mol ontmaskerd wordt. In de auto zijn de verdenkingen gelijk duidelijk. Tot overmaat van ramp beweert Marc-Marie dat hij de pot aan Angela gegeven heeft. Dan gaan ze op weg naar de opdracht.

’s Avonds praten de kandidaten over het geld. Ze hebben zich er amper mee beziggehouden en balen dat er slechts €19000 verdiend is. Volgens Yvon was er een hele goede mol en Marc-Marie denkt dat het vooral kwam omdat de spelers solisten waren.

Dag 16 (Balangan Beach)

Op de laatste dag staat de laatste test op het programma. Al bij het ontbijt maken de kandidaten elkaar zenuwachtig. Dan krijgen ze enkele uren de tijd om zich voor te bereiden met hun molboekjes. Tijdens het leren kijken ze terug op de afgelopen drie weken en behandelen ze met Angela enkele dilemma’s.

Na het dilemmaspel is het echt tijd voor de laatste test. Iedereen beantwoordt nu veertig vragen over de mol en degene die dat als beste doet, gaat er met al het geld vandoor. Marc-Marie weet zeker dat Yvon de mol is. Yvon op haar beurt kiest voor Lottie en die gaat weer voor Yvon.

En dan is het spel gespeeld. Eerst maakt Angela de winnaar van het seizoen bekend: Marc-Marie gaat met €23000 naar huis. En eindelijk stelt Angela de vraag: “Wie is de mol?”… waarna Yvon zich bekendmaakt als de mol!

© 2023 Ronald van der Velden