Vliegers en monstersSeizoen 5, aflevering 8

Op het strand van Bali wordt één van de laatste opdrachten voor de finale gespeeld. 's Avonds ondervragen de kandidaten elkaar en dan volgt een spannende tweede opdracht vol actie.

Dag 13 (Ubud)

Aan de koffie bespreken de kandidaten het afscheid van Sander. Vooral Isabelle baalt ervan dat hij weg is, want ze trok veel met hem op. Maar het spel gaat door en Angela verwacht de kandidaten op Padma Beach. Ze heeft nog €2000 tegoed van Marc-Marie en dan start de eerste opdracht.

Die avond, vlak voor de belangrijkste executie van het hele seizoen, mogen de kandidaten één medekandidaat drie vragen stellen. De vraag “Ben jij de mol” is uiteraard verboden. Isabelle interviewt Yvon en stelt vooral vragen over het saboteren van opdrachten.

Marc-Marie kiest ervoor om Lottie te interviewen. Hij interviewt haar alsof ze de mol is: “Waar heb je fouten gemaakt”, “Denk je dat veel mensen jou verdenken” enzovoorts. Dan interviewt Lottie Yvon. Tenslotte wordt Isabelle geïnterviewd door Yvon, die precies wil weten wat er gebeurde in het winkelcentrum in Adelaide.

Dag 14

Op de laatste dag voor de finale, is er nog één opdracht waarmee iemand een vrijstelling kan verdienen. De kandidaten gaan lasergamen tegen Godzilla in een verlaten, rokerig ravijn. Dan volgt de laatste gezamenlijke maaltijd en de volgende ochtend de executie.

Dag 15 (Jimbaran)

In Jimbaran ontbijten de kandidaten, vlak voor de test. Dan wordt aan de rand van het water de één-na-laatste test ingevuld. Alleen Yvon hoeft geen test te maken, want zij heeft een vrijstelling. De eerste die zich aanbiedt is Isabelle en gelijk krijgt zij een rood scherm. Helaas zal zij de finale dus niet meer meemaken…

© 2023 Ronald van der Velden