Waltzing MathildaOpdracht in aflevering 5

Vier kandidaten worden door een aantal basisschool-kinderen geholpen bij het instuderen van een Australisch liedje. Als ze dat goed kunnen uitvoeren, verdienen ze geld én er is een vrijstelling voor de beste zanger...

Tags: Muziek, Locals en Leren

De tweede groep gaat naar een basisschool. De kinderen zingen voor hen het populairste lied van Australië: Waltzing Matilda. Ze krijgen een uur de tijd om het lied foutloos in te studeren. Elke kandidaat moet een couplet kunnen zingen. Als ze het later foutloos kunnen zingen, verdienen ze €2500 voor de pot. Voor de beste zanger is er een bonus.

Jim heeft de vorige dag echter een brief gehad. Als het hem lukt om de sterren van de hemel te zingen met een duidelijke verspreking, verdient hij drie goede antwoorden bij de test. Hij vindt het echter lastig om uitgerekend een muzikale opdracht te verknallen.

Na het oefenen worden de vier kandidaten geblinddoekt en met een koptelefoon op een sportveld opgebracht. Het publiek in het stadion mag bepalen wie de beste zanger is. Jim lijkt nogal verrast dat hij moet beginnen met het eerste couplet en doet alsof hij een black-out heeft. Gijs beweert een slechte zanger te zijn en maakt er ook weinig moois van.

Victoria en Lottie zingen een beter lied. Vooral Lottie zingt het lied probleemloos. Het publiek kiest de beste vertolker van het lied. Elke kandidaat krijgt een applaus en het hardste applaus was duidelijk voor Lottie. Zij krijgt een vrijstelling voor de eerstvolgende test. De opdracht is echter mislukt.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden